ORLIĆI SAD POKAŽITE JSTE LI ORLUŠINE ILI VRAPCI, Panceri moraju pasti ako hoćete polufinale i plasman na Olimpijske igre!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ORLIĆI SAD POKAŽITE JSTE LI ORLUŠINE ILI VRAPCI, Panceri moraju pasti ako hoćete polufinale i plasman na Olimpijske igre!

Orlići igraju protiv evropskog šampiona Nemačke I samo ih pobeda ostavlja u trci za polufinale Evropskog prvenstva za mlade i plasmana na Olimpijske igre!

Neočekivani poraz od Austrije nije izbacio iz takta naše fudbalere, koji tvrde d Nemci nisu bauk I da će učiniti sve d aih pobede!

Selektor Goran Đorović kaže da nikome nije prijao poraz od Austrije (2:0), ali da veruje u svoje momke, jer zna da imaju kvalitet za mnogo više od onoga što smo prikazali u prvom kolu.

“Radili smo dosta na psihološkom planu. Bitno je bilo i da se ekipa odmori”, rekao je Đorović.

Selektor Orlića smatra da nema potrebe vršiti radikalan rez, posle očajnog izdanja reprezentativaca, neuspeha i isključenja Vukašina Jovanovića.

“Čim se izgubi utakmica – kolektiv je podbacio. I nema razloga da nešto radikalno menjamo. Ovi igrači su nam u prošlosti dali mnogo toga i ne treba da posle jednog poraza sve to zaboravimo. Nije ni njima lako pao ovaj poraz, ali moraju da se podignu. To je sve sport, postoje pobede i potoje porazi”.

Iako su Panceri, po tradiciji i činjenici da su šampioni Evrope, veliki favoriti, u taboru Orlića ne prihvataju da su u podređenom položaju.

“Nismo autsajderi protiv Nemačke! Znamo protiv koga igramo, znamo gde smo, samo moramo da pokažemo i naš kvalitet. Nema više vraćanja na Austriju, nema ni vremena. Samo mislimo o Nemačkoj”.

Selektor je na konferenciji govorio i o tome koliko je prelazak u Real uticao na izdanje Luke Jovića.

“Treba da izdvojimo privatne stvari od reprezentacije. Da, možda takve stvari mogu da utiču na igrače, ali on je izuzetno stabilan momak, psihološki jak. Uostalom, sve je to deo posla s kojima će ovi momci morati da žive i u narednim godinama”, istakao je Đorović.

Kapiten Andrija Živković smatra da Srbija ne može da ponovi lošu partiju, kao sa starta takmičenja.

“Znate kako, teško je kad se izgubi prva utakmica. Posle utakmice nismo ni mogli da razgovaramo, vruće su glave bile, bolje je pustiti da prenoći. Posle smo razgovarali, dogovorili se da ne smemo da ulazimo u meč kao protiv Austrije. Moramo jače, agresivnije, pametnije. Dobili smo jedan veliki šamar i uveren sam da smo se trgli, dobro razmislili o svemu. Bićemo pametniji sada, jer imamo mi šta da pokažemo”, naglasio je Živković.

Mediji/SD

Komentari