ORLOVI, MUNDIJAL VAM NE SME IZMAĆI, VAŽAN JE SVAKI GOL! Srbija ima sve u "svojim rukama", FIFA NAS GURA NA PRVO MESTO!

    foto: FSS
    Podeli
  • ORLOVI, MUNDIJAL VAM NE SME IZMAĆI, VAŽAN JE SVAKI GOL! Srbija ima sve u "svojim rukama", FIFA NAS GURA NA PRVO MESTO!

Posle tačno polovine kvalifikacija za Mundijal, Srbija je zasela na prvo mesto grupe A, ispred reprezentacije Portugalije.

Tamo ju je postavio gol Nikole Milenkovića u šestom minutu nadoknade utakmice protiv Luksemburga (4:1):

Razlog je taj jer se ovaj ciklus igra pod okriljem FIFA, a tu važi pravilo da selekcije na tabeli razdvaja gol-razlika, umesto međusobnog skora.

Na Svetsko prvenstvo direktno ide prvoplasirani u grupi, a drugoplasirani ide u baraž, te je jasno da Srbija ima sve u svojim rukama.

Trenutno je selekcija Dragana Stojkovića Piksija na 11:6 kada je gol-razlika u pitanju, a Portugalija ima 8:4.

Ukoliko ta prednost ostane do poslednjeg kola na strani "orlova", u Lisabonu će im biti dovoljan i bod da ostvare direktan plasman u Katar.

Srbija do kraja gostuje Irskoj u utorak, Luksemburgu 9. oktobra, a dočekuje Azerbejdžan 12. oktobra, pre nego što bude išla na noge Portugalcima 14. novembra.

Naši rivali najpre idu u Azerbejdžan i to bez Kristijana Ronalda, koji je suspendovan skidanjem dresa protiv Iraca pre četiri dana, zatim dočekuju Luksemburg i putuju u Irsku pre meča sa Srbijom na stadionu "Žose Alvelade".

Dakle, Srbija treba da održi ovaj kurs i nastavi da beleži pobede, po mogućstvu što ubedljivije, jer ni Portugalci nisu najubedljiviji do sada.

U tom slučaju, sve će biti u njenim rukama i remijem protiv Ronalda i drugova bi otišla na Mundijal.

B92.net

Komentari