ORLOVI NA NORVEŽANE BEZ KOLAROVA, SMS, MILENKOVIĆA, MAKSIMOVIĆA, LUKIĆA, VLAHOVIĆA! Upitni i Mitrović, Milivojević, Matić... Ima li smisla igrati baraža za EP?!

    foto: Fotoilustracija/FSS
    Podeli
  • ORLOVI NA NORVEŽANE BEZ KOLAROVA, SMS, MILENKOVIĆA, MAKSIMOVIĆA, LUKIĆA, VLAHOVIĆA! Upitni i Mitrović, Milivojević, Matić... Ima li smisla igrati baraža za EP?!

Koronavirus diriguje nova "pravila" sporta, a imaće ogroman uticaj i na meč Srbije u baražu za Evropsko prvenstvo 2020. Zbog globalne epidemije već je odlučeno da se meč Norveške i Srbije u Oslu igra pred praznim tribinama, a sada se pokreće pitanje igrača koji će moći da nastupe.

Među nosiocima igre srpskog tima je nekoliko fudbalera iz Italije, koja je najpogođenija koronavirusom. Na Apeninima je registrovano više od 10.000 zaraženih, dok je preminulo skoro 700 osoba.

Od srpskih reprezntativaca u Italiji igraju kapiten Aleksandar Kolarov (Roma), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Nikola Maksimović (Napoli), Nikola MIlenković (Fiorentina), Saša Lukić (Torino) i Filip Đuričić (Sasuolo), te potencijalni reprezentativac Dušan Vlahović (Fiorentina).

Norveški mediji su pokrenuli pitanje igranja naših "Italijana" u Oslu, a poređenja radi pomenuli su da njihove komšije Šveđani neće pozvati fudbalere sa Apenina tokom reprezentativnog termina.

"Ne bi bilo regularno da Srbija ne može da računa na reprezentativce koji igraju u Italiji! To je više od pola tima. idećemo šta će se dešavati, svakim danom sustižu nove informacije. Zabrinut je ceo svet", prokomentarisao je ovu bitnu temu selektor Srbije Ljubiša Tumbaković za "Sportski žurnal".

Generalni sekretar FS Norveške (NFF) Pol Bjerketvet tvrdi da je FS Srbije (FSS) kontakrirao UEFA u vezi sa italijanskim igračima, ali iz FSS to još nisu potvrdili.

"Mi radimo i pripremamo se međutim kao da će se utakmica igrati. Pratimo naše i norveške igrače, analiziramo igru i sve ostalo. Jednostavno, nemamo ni jedan detalj iz UEFA koji bi na neki način nagovestio da se neće igrati", dodao je Tumbaković.

Selektor planira da pozove sve igrače na koje računa.

"Ako neko ne bude u mogućnosti da se odazove iz nekog razloga, druga je stvar, ali, bilo bi apsolutno neregularno da moramo da igramo tako važne utakmice bez igrača iz neke zemlje, bez obzira da li je Italija ili Engleska".

Fudbaleri Srbije okupiće se u Staroj Pazovi 23. marta, a selektor Tumbaković će imati na raspolaganju samo dva treninga pre puta u Oslo dan kasnije.

Ukoliko ne bude odlaganja, meč polufinala baraža za EURO 2020. Norveška - Srbija igraće se 26. marta od 18 časova pred praznim tribinama stadiona Uleval u Oslu

B92.net

Komentari