ORLOVI "NA ODMORU", NORVEŽANI ODLOŽILI MEČ PROTIV SRBIJE! Ovo i nije tako loše, IGRALI BISMO SA TREĆIM TIMOM!

    foto: Fotoilustracija/FSS
    Podeli
  • ORLOVI "NA ODMORU", NORVEŽANI ODLOŽILI MEČ PROTIV SRBIJE! Ovo i nije tako loše, IGRALI BISMO SA TREĆIM TIMOM!

Osam mečeva baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u fudbalu je pod velikim znakom pitanja zbog pandemije virusa korona, sve je izvesnije da ni od reprezentativnog fudbala u narednom periodu neće biti ništa. I duel u Oslu u kojem bi 26. marta Norveška trebalo da dočeka Srbiju mnogo bliži odlaganju nego odigravanju. Norvežani su pre dva dana već doneli odluku da se duel odigra pred praznim tribinama davno rasprodatog stadiona "Uleval" (28.000 mesta), a kako stvari trenutno stoje vrlo je moguće da se ovaj i još osam mečeva odlože do polovine aprila.

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković trebalo je da saopšti spisak svojih kandidata za duel u Norveškoj 26. marta koji bi bio aktuelan i za eventualno finale baraža 31. marta u Beogradu protiv pobednika meča Škotska - Izrael. Ipak, od spiska, bar do sada, nije bilo ništa, a kako stvari trenutno stoje, izgleda da ni od utakmice u Oslu - nema ništa.

- Voleo bih da se naš meč u Norveškoj odigra u fudbalskom ambijentu, pred punim tribinama, ali to je zasada očigledno nemoguće. Svi očekujemo zvaničnu odluku UEFA u vezi sa utakmicama baraža - kaže Tumbaković koji će sigurno saopštiti nešto širi spisak kandidata za meč u Oslu koji je zasada u gustoj magli.

Podsetimo, postojala je opasnost da "orlovi" na ovoj utakmici nastupe bez pomoći sedam reprezentativaca koji igraju u italijanskim klubovima (Kolarov, Milinković-Savić, Maksimović, Milenković, Lukić, Lazović, Đuričić) i četvorice "Španaca" (Dmitrović, Jović, Gudelj, Maksimović), pošto bi im vlasti u Norveškoj gotovo izvesno zabranile ulazak u ovu zemlju. Naime, poštovala bi se odluka po kojoj putnici, pre svega iz Italije, ali i iz još nekoliko najugroženijih evropskih zemalja, ne mogu da uđu na teritoriju Norveške zbog svetske pandemije virusa korona.

Ukoliko UEFA odluči da odloži meč Norveška - Srbija, kao i duele Škotska - Izrael, Gruzija - Belorusija, Severna Makedonija - selekcija samozvane države Kosovo, Bugarska - Mađarska, Island - Rumunija, BiH - S. Irska i Slovačka - R. Irska, to bi eventualno značilo da će se ovi dueli, u slučaju prestanka virusa možda i odigrali pred punim tribinama.

ODLOŽEN START KOD "VIKINGA"

Fudbalski savez Norveške prekinuo je sve aktivnosti u domaćim fudbalskim ligama do 15. aprila. Nova sezona u ovoj zemlji trebalo je da počne 4. aprila, ali je njen start zbog virusa korona odložen za desetak dana.

SAVEZ VRAĆA PARE ZA KARTE

Fudbalski savez Srbije pozvao je juče navijače koji su kupili ulaznice za utakmicu polufinala baraža Lige nacija u Oslu protiv Norvežana da dođu po novac u prostorije srpske kuće fudbala na Terazijama 35.


Komentari