ORLOVIMA JE SEVILJA REŠILA NAJVEĆI PROBLEM U TIMU! Ako ćemo sa tri štopera, centralni je Nemanja Gudelj! TUMBA, OVAKO TO RADI LAPOTEGI!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • ORLOVIMA JE SEVILJA REŠILA NAJVEĆI PROBLEM U TIMU! Ako ćemo sa tri štopera, centralni je Nemanja Gudelj! TUMBA, OVAKO TO RADI LAPOTEGI!

Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj u poptunosti uživa u sistemu igre i filozofiji fudbala trenera Sevilje Đulena Lopetegija i lično je vrlo zasluažan za vrlo dobre rezultate kluba sa Sančez Pishuna ove sezone.

Njegov dolazak u Sevilju bio je plod kontakta koji je postojao još ranije.

„Pre nego što sam otišao u Kinu i igrao za AZ znao sam da se Sevilja interesuje. Uvek sam govorio da mi je želja da zaigram jednom u Sevilji. Čuo sam mmno lepih stvari o gradu i igračima. Nisam sumnjao da bi dolazak u Sevilju mogao dobro da prođe. Ove sezone nak niko nije ništa dao, sve smo uradili kao tim i klub, zajedno sa navijačima. Sve je zasluženo, niko nam ništa nije dao“, kaže Gudelj, a prenosi AS.

Gudelj je prema statistikama i odigranim minutima 12. igrač u timu. Loptetegi ga je neizmenično koristio kao defanzivnog veznog i centralnog defanzivca u sistemu sa tri štopera, što nije predstavljalo problem sprskom internacionalcu.

„Tamo gde se osećam mnogo lepše je mesto u manevru, ali pošto koristimo dosta formacija nalazim se i među defanzivcima, gde se takođe osećam odlično. Kada osetim da treba da izađem gore, tako i radim, taktički nije lako, prilično je teško, ali mi se sviđa i mislim da je to dobro rešenje za tim. Igrao sam centralno jer je bilo neophodno. Važno je znati kao igrati na različitim pozicijama i šta traže od vas u svakoj od njih, nije samo do vas“.

Špance fascinira činjenica da Gudelj govori savršeno čak pet jezika.

„Živeo sam u mnogim zemljama. Rođen sam u Srbiji, ali sam tamo živeo vlo malo. Moj otac je otišao da igra u Španiju tri-četiri godine i tamo sam nauči Španski, takođe igrao je u Holandiji. U kući govorimo srpski, u školi sam naučio nemački, jer je sličan holandskom. Naučio sam portugalski u prvim mesecima igranja tamo. Govorim perfektno pet jezika, a na kineskom znam da kažem ponešto“, zaključio je Gudelj

Mozzartsport

Komentari