PARTIZAN BI NA KLUPI NIKOLIĆA ILI IVIĆA, LEGENDA ILIĆ NIJE OPCIJA! Crno-beli u potrazi za naslednikom Stanojevića!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • PARTIZAN BI NA KLUPI NIKOLIĆA ILI IVIĆA, LEGENDA ILIĆ NIJE OPCIJA! Crno-beli u potrazi za naslednikom Stanojevića!

Povlačenje Aleksandra Stanojevića nije iznenadilo čelnike partizana, jer su već dva meseca znali šta se sprema. Dva imena su se iskristalisala kao potencijalne mete čelnika: Marko Nikolić i Vladimir Ivić.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, njih dvojica glavni su pikovi Partizana i sa obojicom će direktorski tandem Miloš Vazura (generalni) – Ivica Iliev (sportski) pokušati najpe da stupi u kontakt, potom predstavi plan eventualne saradnje, bez mogućnosti da se u ovom trenutku proceni ko je bliži klupi. Ako se uopšte stručnjaci mlađe generacije opredele za povratak u srpski fudbal iz kog je Stanojević otišao razočaran.

Pogotovo što su i Marko Nikolić i Vladimir Ivić slobodni. To jeste dobra polazna tačka, ne uvek i dovoljna. Razlog: Nikolić ima pozive da se vrati u Rusiju gde je ostavio sjajan utisak vodeći moskovsku Lokomotivu, opet se pominju klubovi od imena, tradicije i ugleda, dok s druge strane sam Nikolić ima ambiciju da se okuša i u „Ligama petice“, čeka da mu se otvore opcije u jakim prvenstvima. Pošto je dobro upoznat sa stanjem u Superligi i odnosima u ovdašnjem fudbalu ne deluje da bi se baš obradovao povratku u nesređen sistem, međutim, postoji nešto što se zove profesionalna ambicija. Da uradi ono što nije posle duple krune, predvodi ekipu u kvalifikacijama, a s obzirom na status nosioca, i u grupnoj fazi Lige Evrope, gde bi, prema projekcijama bio čak u drugom šeširu. Naravno, i da proba da prekine dominaciju Crvene zvezde, kao što je učinio prethodni put. I tad je malo ko verovao, pa se desilo.

Drugo ime koje visoko vrednuju u Humskoj je Vladimir Ivić. Tačno je da nekadašnji vezista nema iskustvo iz Superlige, ali činjenica da je uspešno vodio PAOK i Makabi iz Tel Aviva i sa njima osvajao trofeje (u Grčkoj uzeo kup, u Izraelu dve vezane titule i kup) ilustruju kakav je takmičar i usmeren ka najvišim ciljevima. Posao upravi Partizana mogle bi da otežaju ponude sa drugih adresa i platežno moćnijih klubova. U pitanju su CSKA – zimus želeo baš Nikolića – te Makabija, pošto na Blumfildu raširenih ruku čekaju Ivića da zameni Mladena Krstajića.

Kad je na oproštajnoj konferenciji pomenuo da Partizan na raspolaganju ima kvalitetne kadrove, a sam intimne želje, Aleksandar Stanojević je verovatno mislio i na Sašu Ilića, Slavišu Jokanovića, Veljka Paunovića, Darka Milaniča, mada je veliko pitanje koliko u Humskoj cene stručnog pojedinaca i, još više, da li bi neki od njih želeli u kolo sa aktuelnim vlastodršcima. Na kraju krajeva, zavisi i od posledica napada na Nikolića i(li) Ivića.

Mozzart Sportu je rečeno da se tokom vikenda ništa krucijalno neće desiti i da bi konkretne vesti mogle da se očekuju početkom naredne sedmice. Dotad, procene, analize, pregovori, ponude...

Mozzartsport

Komentari