PARTIZAN ČUDOM PREŽIVEO TSC, BIBRAS NATHO U 91. MINUTU DONEO BOD CRNO-BELIMA! Penal je veoma diskutabilan, ALI...

    foto: FK Partizan
    Podeli
  • PARTIZAN ČUDOM PREŽIVEO TSC, BIBRAS NATHO U 91. MINUTU DONEO BOD CRNO-BELIMA! Penal je veoma diskutabilan, ALI...

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole i Partizana remizirali su 1:1 (0:0) u utakmici 22. kola Superlige Srbije.

Domaćin je poveo golom Vladimira Silađija u 68. minutu, a iz penala izjednačio je Bibras Natho u 91. minutu.

Penal je veoma diskutabilan. Posle kornera pao je Strahinja Pavlović, ali čini se da duel nije bio tako jakog inteziteta da bi sudija Lukić pokazao na kreč.

Kyako se igralo u Topoli najbolje pokazuje i to što je prva prava prilika usledila tek u 62. minutu kada je gostujući tim imao zicer za vođstvo. Sjajno se talentovani Filip Stevanović oslobodio čuvara, bio u situaciji jedan na jedan sa golmanom TSC-a i sa svega osam metara gađao oštro, ali je prebacio gol.

Kako to često u video igricama biva, a zna i u realnom svetu, posle stopostotne prilike usledio je blagi pad igrača Partizana koji je kaznila domaća ekipa. Vladimir Silađi je doneo prednost TSC-u u 68. minutu nakon što je iskoristio odbitak posle odbrane Vladimira Stojkovića. Nije Strahinja Pavlović najbolje ispucao loptu, Nenad Lukić je došao do poseda i izbio sam pred golmana Partizana koji je taj udarac uspeo da spreči. Stojkoviću su šanse bile znatno manje u narednoj situaciji kada je na loptu naleteo Silađi i stigao do dvocifrenog učinka u golovima ove superligaške sezone.

Pokušavali su crno-beli do kraja da nadoknade zaostatak i stvore situaciju za preokret, ali praktično da nisu ni ugrozili gol tima Zoltana Saba. Sve do 89. minuta. A onda je Lukić dosudio kazneni udarac iz kog je bod crno-belima doneo Natho.

Radnički iz Niša savladao je Čukarički golovima Nikole Čumića u 63. i 86. minutu.

Rad je istim rezultatom bio bolji od Napretka, uz dva gola Andrije Kaluđerovića, koji se na taj način sa ukupno 65 pogodaka na vrhu večne liste u Superligi Srbije izjednačio sa Ognjenom Mudrinskim.

Proleter je u Novom Sadu u pobedio Inđiju 1:0, dok su u Surdulici Radnik i Mačva remizirali 2:2.

Tanjug/Mediji

Komentari