PARTIZAN U KARANTINU, TESTIRANJE FUDBALERA NA KORONAVIRUS ZA PONEDELJAK! Milošević: Igrači moraju da treniraju i igraju, a slušaju kako su njihove kolege zaražene!

    foto: FK Partizan
    Podeli
  • PARTIZAN U KARANTINU, TESTIRANJE FUDBALERA NA KORONAVIRUS ZA PONEDELJAK! Milošević: Igrači moraju da treniraju i igraju, a slušaju kako su njihove kolege zaražene!

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je da je svoju ekipu stavio u karantin i da postoji najava za testiranje fudbalera na koronavirus za ponedeljak.

Na stadionu u Humskoj organizovana je konferencija za medije pred utakmicu 26. kola Linglong Tire Super lige Srbije koju crno-beli igraju na gostujućem terenu protiv ekipe Voždovaca. Medijima se obratio šef stručnog štaba FK Partizan Savo Milošević.

"Svi polako postajemo delom zavisni od celopune situacije sa koronavirusom. Ja sam ekipu još do juče odveo u karantin, da probamo da sačuvamo mir u glavama. U ponedeljak imamo najavu za tesitranje na koronavirus, ali ne mogu za sada da to potvrdim. Mi smo pre četiri dana zabranili ulaz na Sportski centar "Zemunelo" svakom ko nije zaposlen. Ekipa je izolovana, mere će biti još restriktivnije, zavisno od države i koraka koji se budu preduzimali na nacionalnom nivou. Sve uzkazuje da će situacija ovde da eskalira, ali nismo razmišljali da se preselimo na neku destinaciju poput Turske ili Dubaija, ne vidim da bilo ko u svetu razmišlja na taj način", rekao je Milošević na konferencii za medije na stadionu Partizana.

Milošević se osvrnuo i na sitauciju u fudbalskom, ali i u celom sportskom svetu koju je izazvao koronavirus.

"Nisam stručnjak, ali vidim da su na svetskom nivou preduzete ogromne mere zaštite i da je problem ozbiljan, što mi govori da će se u jednom trenutku preliti na Srbiju. Teško je predvideti, ali moramo da imamo u vidu da je samo pitanje trenutka kad će i kod nas liga biti prekinuta. To je neminovnost. Osećamo da ambijent nije najidealniji da bi se održavala sportska takmičenja, ne samo fudbalska".

Milošević je dodao da je se u takvim okolnostima teško fokusirati na fudbal.

"Nije lako ni igračima. S jedne strane, moraju da treniraju, prinuđeni su da igraju utakmice do daljeg, a prate vesti koje kruže planetom, da su njihove kolege iz najpoznatijih klubova zaražene. Jer, virus ne bira. Moramo prvo u obzir da uzmemo zdravlje ljudi. Ovo postaje ozbiljno, mnogo ljudi je umrlo. U takvim okolnostima postaje besmisleno pričati o takmičarskom aspektu. Kako održati ekipu na okupu... Neke stvari se podrazumevaju, momci su profesionalci, zarađuju platu, treninzi su njihova obaveza, ali to je najmanji problem, jer pričamo o pandemiji. Tad sport i fudbal postaju sekundarni", zaključio je Milošević.

Tanjug

Komentari