PAVKOV BI U AMERIKU ILI SAUDI ARABIJU, ZVEZDA NEĆE NI DA ČUJE! Šta sada, Ohi je prvi napadač, Pavkov neće da bude rezerva...

    foto: FK CZ/Printskrin
    Podeli
  • PAVKOV BI U AMERIKU ILI SAUDI ARABIJU, ZVEZDA NEĆE NI DA ČUJE! Šta sada, Ohi je prvi napadač, Pavkov neće da bude rezerva...

Na adresu Crvene zvezde stigla je konkretna ponuda američkog Kanzasa za Milana Pavkova. Crveno-beli bi prihodovali milion evra, dobro bi prošao i Pavkov. Pored toga napadač iz Begeča ima poziv iz Saudijske Arabije. I kako se može čuti ne bi imao ništa protiv da se posle četiri godine otisne u inostranstvu. Bez obzira što je letos produžio ugovor sa Crvenom zvezdom.

Međutim, na Marakani i dalje ne žele da pričaju o novom izlaznom transferu. Pavkov je projektovan kao prva Ohijeva alternativa, i sigurno bi tokom proleća imao lepu minutažu, obzirom da crveno-beli igraju na tri fronta. Zvezda osim njega, posle prodaje Lazetića, nema druge ozbiljne opcije u napadu.

Trener Dejan Stanković nije pružio šansu Luisu Dioniju u dosadašnjim proverama i to je jasan znak da tokom proleća neće računati na usluge francuskog napadača. Na poziciji špica ispomoć mogu da budu El Fardu Ben i Rišairo Živković.

Jasno je da je Milan Pavkov jedina prava alternativa, ali isto tako čovek koji ne voli da bude u nečijoj senci posle svega što je doneo Crvenoj zvezdi. Imao je tokom dosadašnjeg staža na Marakani Milan Pavkov perioda psihičke i fizičke krize, posebno kada oseti da nije u pravom planu. Međutim, prema informacijama iz Antalije Milan Pavkov se odlično ponaša i radi... Ali sigurno mu se u glavi mota mogućnost potencijalnog transfera, bez obzira na stav Zvezdana Terzića da nije na prodaju.

Nema mnogo prostora Crvena zvezda da dovede još jednog špica i praktično pogura Pavkova ka konačnom transferu. Istina je da je sportski direktor Mitar Mrkela imao telefonski razgovor sa Đorđem Despotovićem, i opipao mu puls. Odnosno hteo je da oseti kako aktuelni član Rubina iz Kazanja gleda na mogućnost povratka u Crvenu zvezdu. Čak mu je ponudio lepa primanja za srpske uslove, godišnju platu od 600.000 evra. Iskusni napadač je bio više nego korektan. Odgovorio mu je da mu je žiža na ostanku u Rusiji, pošto mu je lepša polovina iz te zemlje i ima ponudu Sočija (i to finansijsku odličnu).

Među, domaćim špicevima, koji su dostupni, teško je naći profil sličan Pavkovu. Da garantuje određenbe golove, ali i bude svestan da će u prvom trenutku morati da „krade“ minute Ohiju.

Ali mnogo puta je rečeno, prelazni rok je živa stvar. Do 7. februara ima mnogo vremena.

Mozzartsport

Komentari