PIKSI JE ORLOVIMA PRENEO ONO ŠTO JE IMAO KAO IGRAČ - DRSKOST! Nije on imao vremena, ali rezultat je za sada sjajan!

    foto: FSS/Fotoilustracija
    Podeli
  • PIKSI JE ORLOVIMA PRENEO ONO ŠTO JE IMAO KAO IGRAČ - DRSKOST! Nije on imao vremena, ali rezultat je za sada sjajan!

Bivši trener Partizana Marko Nikolić je prokomentarisao igru reprezentacije Srbije i kao o svoju budućnost.

Strateg Moskovske Lokomotive je rekao da će se sigurno vratiti u Srbiju, ali da se to neće sigurno desiti u skorijoj budućnosti.

- Sigurno ću se jednog dana vratiti u srpski fudbal. Sad nije vreme, dugo sam radio u našoj ligi, tek sam skoro otišao u inostranstvo, iako poslednjih par godina živim van Beograda. Moramo svi da cenimo naš fudbal, ali i da budemo otvoreni u nekim kritikama. Kod nas nisu problem igrači, imamo mnogo talentovanih fudbalera koji niču kao pečurke posle kiše, samo treba raditi sa njima. Nisu problem ni treneri, to garantujem, problem je što nam je infrastruktura lošija nego pre trideset godina, zato što nemamo stadione i trenažne baze. Isključivi i jedini cilj funkcionisanja klubova je stvaranje i brza prodaja igrača pre nego što donesu bilo šta srpskom fudbalu- rekao je Marko Nikolić gostujući u podkastu "Fudbalski globus".

Potom se dotakao teme i fudbalske selekcije Srbije, odnosno novog selektora Dragana Stojkovića Piksija.

- Piksi je doneo sa sobom ono što je imao kao igrač – sportsku drskost i samouverenost. Čini mi se da je to preneo i na igrače. Jako kratko je radio sa njima, nije imao mnogo vremena, ali rezultat je dobar i veoma je važno pobeđivati rivale kao što su Azerbejdžan i Irska. Ti bodovi mogu biti odlučujući na kraju. Vidi se Piksijev autoritet i jedna pozitivna stvar, nedostatak straha- zaključio je Nikolić.

Marko Nikolić je sa Partizanom osvojio duplu krunu , a ove sezone je u Rusiji. U Srbiji je sem crno-belih bio trener još i Rada i Vojvodine.

Espreso

Komentari