PIKSI POPIO OTKAZ U KINI, SRBIJA IMA TUMBU, KAD SU KOKEZA I FSS U PITANJU NIŠTA NIJE ISKLJUČENO! Hoće li Orlovi dobiti novog selektora?!

    foto: Fotoilustracija/FSS
    Podeli
  • PIKSI POPIO OTKAZ U KINI, SRBIJA IMA TUMBU, KAD SU KOKEZA I FSS U PITANJU NIŠTA NIJE ISKLJUČENO! Hoće li Orlovi dobiti novog selektora?!

Srpski trener Dragan Stojković Piksi dobio je otkaz u Gvangžuu R&F! Kineski klub je odlučio usled loše forme i rezultata da uruči otkaz Piksiju i da šansu daju Đovaniju van Bronkhorstu, prenose holandski mediji.

Očekuje se da Gvangžu zvanično saopštenje o otkazu Piksiju izda u četvrtak.

Podsetimo, Dragan Stojković Piksi dugo je figurirao za poziciju selektora reprezentacije Srbije. Predsednik FSS, Slaviša Kokeza, nikada nije krio da je njegova velika želja upravo Piksi i u nekoliko navrata su vodili i pregovore o preuzimanju klupe Orlova, ali zbog čvrstog ugovora koji je Piksi imao sa Kinezima to nije bilo moguće.

Međutim, sada je selektorsko mesto Srbije zauzeto i na njemu je trenutno Ljubiša Tumbaković. On ima ugovor do kraja 2021. godine, ali bi martovske kvalifikacije mogle da budu i završni test, jer ukoliko ne bude uspeo da izbori mesto na EURO 2020 kroz baraž protiv Norveške, a zatim i protiv Škotske u potencijalnom finalu, nije isključeno da Tumakoviću tu i prestane selektorski mandat.

U tom slučaju, ne bi postojala nikakva prepreka da Piksi preuzme selektorsko mesto. Pored njega, svakako ima još nekoliko imena koji bi mogli da budu ozbiljni kandidati u slučaju da FSS poželi da napravi promenu na klupi reprezentacije.

Ttelegraf.rs

Komentari