PIKSIJEVA PORUKA ORLOVIMA: MOMCI PREGAZITE ŠKOTE PA DA VIŠE IDEMO NA EVROPSKO PRVENSTVO! Tumba zaslužuje desetku za taktiku i sistem!

    foto: Fotoilustracija/FSS/Printskrin
    Podeli
  • PIKSIJEVA PORUKA ORLOVIMA: MOMCI PREGAZITE ŠKOTE PA DA VIŠE IDEMO NA EVROPSKO PRVENSTVO! Tumba zaslužuje desetku za taktiku i sistem!

Legendarni Dragan Stojković Piksi oduševljen je igrom Orlova u Norveškoj. On je za Novosti podeliuo svoje impresije, ali i zatražio od naslednika u državnom dresu da ne ispuste priliku da se plasiraju na EP!

Nadahnuto je Dragan Stojković pričao o trijumfu nad Norvežanima, kao što je nekada sa desetkom na leđima kao igrač predvodio i oplemenjivao našu reprezentaciju, a Sergeju i drugovima je preko "Novosti" poslao molbu i poruku podrške od koje zastaje knedla u grlu.

- Momci, molim vas, pregazite Škote pa da se više plasiramo na to Evropsko prvenstvo - u dahu je poručio Piksi.

- Da li je moguće da toliko dugo nismo bili na tom velikom takmičenju, poslednji put pre dvadeset godina kada sam i ja igrao? Ispunite mi tu veliku želju, zaslužili ste da se nađete u društvu najboljih i da im pokažete koliko ste dobri.

Jedna blistava partija i to kada je bilo najteže, uverila je Piksija da ova generacija ima kapacitet za velika dela.

- Čestitke svima, mnogo mi je bilo drago što smo se pokazali u pravom svetlu. Utakmicu u Oslu odigrali smo na visokom evropskom nivou. Izuzetno kvalitetno, borbeno, taktički zrelo. Sve je bilo na svom mestu, dominirali smo od starta, pre svega tehnički, što je uvek bio naš zaštitni znak, pa sam se pitao zašto i ranije nismo pokazivali te naše prepoznatljive vrline. Sada je jasno, možemo ovako i moramo ovako. Meč u Oslu je najbolji primer kako treba nastaviti, zato bi svi igrači još jednom trebalo da zajedno odgledaju ovu utakmicu. Trebalo je i da pobede sa četiri, pet golova razlike, tolika je bila razlika u klasi. Da nisu prošli dalje, bila bi to nesreća svetskih razmera.

Srce je puno, nižu se i komplimenti iz stručnog ugla na račun kolege sa klupe.

- Gledao sam utakmicu i sa trenerske strane, naš selektor Ljubiša Tumbaković zaslužuje čistu desetku za taktiku i sistem. Jako inteligentno je pripremio i vodio utakmicu, sva rešenja kao i izmene ispala su najbolja moguća. Bili smo superiorni u odbrani, veznom redu, napadali smo brzo i opasno po bokovima. I da je bilo navijača na tribina, brzo bismo im zapušili usta onakvom igrom.

Drago je velikom asu što su biser Sergeja Milinković-Savića poredili sa njegovim majstorijama.

- Drugi gol je Sergejevo remek-delo. Poseduje veliki potencijal i želim mu da u reprezentaciji postigne još ovakvih lepih i važnih golova koji će ući u istoriju. Moram da pohvalim i Kolarova koji je odigrao kapitenski, dominantno i sa autoritetom. Odlično je komandovao odbranom, najjači adut Norvežana potpuno je bio neutralisan. Mladi Haland je eksplodirao u Dortmundu, ali je još zelen kad je reprezentacija u pitanju.

U Oslu je napravljena najlepša moguća uvertira pred odlučujući korak koji nas deli do toliko sanjanog evropskog prvenstva - meč sa Škotskom 12. novembra na "Marakani".

- Kao i svi, očekujem da ćemo se dobro pripremiti i za finale sa Škotima. Bolji smo, to ćemo pokazati i na terenu. Ako budemo ponovili partiju iz Osla, pregazićemo ih. Naravno, najvažnije je da prođemo i obradujemo navijače plasmanom na Evro. Predugo smo čekali - pun optimizma poručuje za kraj veliki Dragan Stojković Piksi.

VELIKI NOVAKOV NAVIJAČ

PIKSI se trenutno nalazi u Parizu i juče je na sve načine pokušao da nabavi karte za finalni meč Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Rafe Nadala.

- Kao i svi u našoj zemlji, veliki sam Novakov navijač i želeo bih da ga uživo podržim u borbi sa Nadalom. Biće to dvoboj teniskih titana, a ako Novak pobedi i osvoji trofej, bio bi to "krem de la krem" njegove fantastične sezone.

STANKOVIĆ ZNA ŠTA RADI

KAKO kaže, Piksi trenutno uživa sa porodicom u plaćenom odmoru, pa je stigao da odgleda i većinu Zvezdinih utakmica ove sezone.

- Pratio sam utakmice u kvalifikacijama, Zvezda je postigla cilj plasmanom u Ligu Evrope. Kod kuće nema premca i mislim da Deki Stanković najbolje zna šta treba da radi da ekipa još napreduje. Žao mi je zbog srpskog fudbala što Partizan nije uspeo da prođe Belgijance.

Novosti.rs

Komentari