PRIJOVIĆ NIKAD BLIŽE CRVENO-BELIMA, ZVEZDO SAD ILI NIKAD?! Arapi mu spremaju otkaz i čiste papire, problem je grčki PAOK!

    Podeli
  • PRIJOVIĆ NIKAD BLIŽE CRVENO-BELIMA, ZVEZDO SAD ILI NIKAD?! Arapi mu spremaju otkaz i čiste papire, problem je grčki PAOK!

Nije tajna da Crvena zvezda već duže vreme pokušava da privoli srpskog reprezentativca Aleksandra Prijovića da obuče crveno-beli dres. Do sada su ti pokušaji bili bezuspešni, ali se za navijače crveno-belih izgleda nazire “svetlo na kraju tunela”.

Crvena zvezda traži strašnog napadača kako bi četa za napad na novu Ligu šampiona bila jača nego ikad. Prvi “pik” crveno-belih bio je reprezentativac Srbije Aleksandar Prijović, ali se snažnom napadaču nije žurilo da “skokne do Beograda” posle, kako su pisali neki naši mediji, “dobrog” tretmana prema porodici i njemu tokom policijskog časa uvedenog u martu zbog pandemije koronavirusa (incident u jednom prestižnom hotelu u prestonici kada nisu poštovane mere Vlade Srbije). Posle Prijovića pojavila su se neka nova imena na radaru uprave Crvene zvezde Anderson Silva, Aleksandar Pešić i Federiko Makeda. Ipak, ponovo je na “Marakani” aktuelo ime Aleksandra Prijovića, a delimična potvrda da gde ima dima, ima i vatre stiže iz Saudijske Arabije.

Naime, mediji na Bliskom istoku uveliko pišu o posrnuću Al Itihada iz Džede, kluba koji je jedan od najvećih u Saudijskoj Arabiji. Žuto-crni su u svojoj istoriji osam puta bili šampioni države, devet puta su osvajali Kraljevski kup, dva puta su se popeli na krov Azije i jednom podigli pehar namenjen najboljem arapskom klubu na svetu. Poslednje tri godine Al Itihad se bori za opstanak u Saudijskoj Arabiji, iako klub dovodi desetine miliona evra skupa pojačanja.

Al Itihad se posle 22 odigrana kola u Profesinalnoj ligi nalazi na 13. mestu koje vodi u baraž za opstanak i pred četom Fabija Karelje su osam kola da se izbori opstanak. Videćemo da li je prekid zbog pandemije koronavirusa pomogao upravi Al Itihada da sredi rasulo koje vlada u jednom od najvećih arapskih klubova. Dovoljno je reći da su za svega pet meseci promenili tri trenera.

Kako piše novinar saudijskog “Asa”, tokom pauze napravljen je plan buđenja posrnulog giganta. Kluba koji u svojim redovima ima skupe igrača poput Vilfreda Bonija, Bruna Uvinija, Karima El-Ahmadija, Marsela Gorhe, Leandra Hila, Romarinja, Aleksandra Pešića, Seku Sanoga (na pozajmici u Zvezdi) i Aleksandra Prijovića. Od njih sedam samo trojica mogu da igraju zajedno na terenu, a prethodni trener Henk te Kate dvojicu Srba je precrtao i oni sede kod kuće i primaju milione. Tu dolazimo do “svetla na kraju tunela” za Crvenu zvezdu…

Plan uprave kluba je upravo da pročisti svoje redove i cilj je da od stranca u klubu ostanu Vilfred Boni, Karim El-Ahmadi, Leandro Hil, Marselo Gorhe (golman Brazilac) i Romarinjo (najbolji strelac tima). Za Aleksandra Prijovića i njegovog imenjaka Pešića više nema mesta!. Prvenstvo Saudijske Arabije se nastavlja 4. avgusta i do tada bi dva naša napadača trebalo da dobiju “zahvalnice”, deo novca i slobodne papire.

To je šansa za Crvenu zvezdu da krene u napad, pre svega na Aleksandra Prijovića. Da kao u pokušaju da nagovori Makedu, stegne obruč oko snažnog napadača. Poveća ponudu i posle strašnog posla na sredini terena dovođenjem Kataija, Kange i Spiridonovića, poentira u napadu sa Aleksandrom Prijovićem. Problem bi mogao da bude PAOK, koji vreba iza ugla sa daleko većom svotom novca u rukama. Zvezdina “transfer diplomatija” sada mora da pokaže snagu…

Maxbetsport


Komentari