PRPA BATO! HRVATI SE UPLAŠILI ORLOVA, IGOR ŠTIMAC UPOZORAVA! Srbija po kvalitetu ne zaostaje za Hrvatskom!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • PRPA BATO! HRVATI SE UPLAŠILI ORLOVA, IGOR ŠTIMAC UPOZORAVA! Srbija po kvalitetu ne zaostaje za Hrvatskom!

Uoči ključne utakmice reprezentacija Srbije i Škotske u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo, nekadašnji selektor Hrvatske Igor Štimac smatra da Orlovi nisu ništa lošiji od selekcije aktuelnih vicešampiona sveta.

Pobednik duela Srbija - Škotska, koji je na programu 12. novembra na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, na EURO će biti u grupi sa Hrvatskom, Engleskom i Češkom.

Štimac se u intervjuu za Sportske novosti osvrnuo na predstojeći susret, kao i mogućnost da se Hrvatska i Srbija susretnu na prvenstvu Evrope.

- Nije uopšte sporno da je individualni kvalitet na strani Srbije. Tehnički su jaki, imaju izvrsne pojedince. A mi smo uvek od njih bili ekipno bolji, kompaktniji i uverljiviji. Škoti su, pak, ekipno jaki i tradicionalno nam 'ne leže', još nismo pronašli formulu za pobedu protiv njih. Takvi timovi mogu da se pobede isključivo čvrstinom, brzim dodavanjima, sa mnogo kretanja. Moraš da budeš bolji u tim dvobojima za drugu, ničiju loptu, moraš da budeš apsolutno fokusiran u svakom prekidu," rekao je Štimac.

On nema dilemu da su Orlovi favoriti protiv Škotske.

- U to nema nikakve sumnje. Međutim, Srbi mogu da pobede samo ukoliko shvate da sporom igrom ne mogu ništa da naprave. Moraju Škotie da 'ubiju' ritmom, ne smeju da uđi u njihov 'mlin', treba da nametnu svoj tempo i svoju dinamiku igre. Bude li tako, onda u Beogradu neće biti iznenađenja. To je sastav prepun odličnih pojedinaca, ali još se na međunarodnom planu nisu definisali kao ekipa, uvek im nešto nedostaje. Ali, gledajući pojedinačan kvalitet igrača, nimalo ne zaostaju za nama - kazao je Štimac.

Direktno.rs

Komentari