RADNIČKI NASTAVIO POTERU ZA ZVEZDOM: Partizan pao na Čairu, meč prelomio gol iz ofsajda!

Niški Radnički savladao je, nakon preokreta, ekipu Partizana na Čairu (3:1).

    foto: FK Radnicki Niš
    Podeli
  • RADNIČKI NASTAVIO POTERU ZA ZVEZDOM: Partizan pao na Čairu, meč prelomio gol iz ofsajda!

Stojanović, Grbić i Ranđelović su pogodili za domaći sastav, dok je jedini gol za crno-bele delo Đorđa Ivanovića. Pogodak koji je promenio tok utakmice, delo Petra Grbića, postignut iz situacije koju će verovatno nešto teže biti objasniti „sudijskom greškom“.

Fudbaleri niškog Radničkog savladali su na svom Čairu ekipu Partizana rezultatom 3:1 i tako stigli do prve pobede u plej-ofu Superlige Srbije.

Nakon trijumfa nad Čukaričkim u uvodnom kolu finalnog dela srpskog šampionata, crno-beli su tako ubeležili i prvi poraz.

Nenad Lalatović, trener Radničkog, govorio je posle prvog meča u polufinalu Kupa Srbije između dva rivala i poraza njegovog tima u Beogradu da će Partizan imati velikih problema na „terenu koji nije tepih" na jugu Srbije, a to je, makar delimice, svoju potvrdu dobilu i u nedeljnoj utakmici.

Partizan se mučio u prvom delu, a Radnički, kako obično biva u sličnim okolnostima i na sličnim terenima kada jedna ekipa svoju dominaciju želi da ostvari posedom a druga ritmom i energijom, je delovao konkretnije.

Svakako nije, međutim, bio dovoljno konkretan s obzirom da je prvi gol postigao ipak Partizan. Đorđe Ivanović je pogodio u finišu prvog dela utakmice.

Ipak, u doslovce poslednjoj situaciji u nadoknadi prvog poluvremena, Stojanović je lepo pogodio iz slovodnog udarca za ivice kaznenog prostora.

Dva tima su na odmor otišla rezultatski poravnata.

Ekipa Nenada Lalatovića je u otvaranju drugog poluvremena, posle akcije koja je jedna od osnovnih karakteristika svih ekipa koje je vodio ovaj trener (a u Srbiji ih je zaista puno) – dakle, govorimo o kontranapadu i brzom napadu – stigao do prilike da ugrozi gol Partizana.

A onda se dogodila situacija koja je, to sada vidimo, prelomila susret. Petar Grbić, nekada fudbaler Partizana, uputio je loptu iskosa sa leve strane. Ona je bila namenjena Ranđeloviću, čija distanca od pretposlednjeg fudbalera Partizana se meri metrima pre nego centimetrima, koji je bio u ofsajdu.

Lopta je ušla u gol, a da je mladi fudbaler nije dodirnuo, što naravno, ako se govori o striktnom pridržavanju fudbalskim pravilima (jel‘ postoji još neki način?), i dalje čini ofsajd, jer je stajao direktno ispred golmana Partizana Kljajića.

Štaviše, on je čak i napravio fintu telom, prevarivši i time čuvara mreže crno-belih, što čitavu situaciju čini očiglednijom. Međutim, arbitar Bojan Nikolić i njegovi pomoćnici (ili pomoćnik, u ovom slučaju) to nisu videli, te je Radnički poveo.

Nedugo zatim, a posle negodovanja fudbalera Partizana i smirivanja od strane njihovog trenera Save Miloševića, Radnički, očevidno ohrabren momentumom koji je sada bio na njegovoj strani potpuno, postiže još jedan gol i time rešava pitanje pobednika.

Radnički je drugi na tabeli plej-of lige, dok je Partizan treći zajedno sa Čukaričkim, a sa samo bodom zaostatka za njima jeste ekipa Mladosti iz Lučana.

Sastavi:

Radnički: Ristić, Bondarenko, Pankov, Crnomarković, Đorđević, Drinčić, Todorovski, Ranđelović, Stojanović, Grbić, Haskić.

Partizan: Kljajić, , Miletić, Ostojić, Valijente, Vulićević, Zdjelar, Smiljanić, Pantić, Ivanović, Nikolić, Rikardo Gomeš.


Komentari