ROBI PROSINEČKI: DEKIJU NEĆE BITI LAKO POSLE MILOJEVIH USPEHA U LŠ! Lestvica je visoko podignuta, Zvezda i Dinamo napravili su čudo!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • ROBI PROSINEČKI: DEKIJU NEĆE BITI LAKO POSLE MILOJEVIH USPEHA U LŠ! Lestvica je visoko podignuta, Zvezda i Dinamo napravili su čudo!

Šta je hrabriji potez? Doći na Marakanu na prelazu 2010. u 2011. godinu u prilično razbijenu Crvenu zvezdu ili u 2020. na mesto najuspešnijeg trenera kluba u ovom veku Vladana Milojevića?

Znao je Robert Prosinečki da će se od njega tražiti da prekine dominaciju Partizana u kakvim god uslovima i okolnostima radio, kao što je i Dejanu Stankoviću jasno da je visoko podignuta lestvica nezgodan imperativ.

Poređenja između dve situacije moguća su i jer je reč o legendama kluba i ljubimcima navijača, bez samostalnog trenerskog iskustva u trenutku dolaska.

Euforija je bila blaga reč da opiše očekivanja zvezdaša od Prosinečkog. Nije uspeo u prvoj sezoni da iskoristi meč loptu za titulu u večitom derbiju na stadionu Partizana, otišao je uz kup trofej i regrutovanje mladog tima.

Napustio je Marakanu isceđen, nemoćan da se više bori sa organizacionim problemima u klubu. Kad podvuče crtu, nije napravio grešku što je došao u sredinu koja ga je lansirala u igračkim danima.

Kakav je danas, nepunih osam godina posle odlaska, Robijev pogled na Crvenu zvezdu? Dok u Turskoj, kao šef stručnog štaba Kajzerija, iščekuje da se steknu uslovi za nastavak prvenstva, osvrnuo se na sadašnjost i blisku prošlost kluba čija je legenda.

“Mnogo mi je drago što se stabilizovala i ostvarila kontinuitet igranja u UEFA takmičenjima. Zvezda i Dinamo su napravili čudo za ovaj deo Balkana, plasirati se u Ligu šampiona kroz nezgodne kvalifikacije veliki je uspeh. Znam koliko to znači i finansijski za klub. Došli su na dobar nivo, bilo je utakmica na kojima se pokazalo da se može parirati i najvećima, ali snovi o prolasku u osminu finala nisu realni”, istakao je Prosinečki.

Milojević je uspeo da podigne klub na najvišu tačku posle raspada SFRJ, sada su velika očekivanja od Stankovića.

“Neće mu biti lako posle Milojevih velikih rezultata. Odlasci u Ligu šampiona finansijski su stabilizovali klub, znam da će se sada tražiti novi takvi uspesi. Drago mi je da je Zvezda na pragu nove titule, loše je što se ne zna kad će da se nastavi i kako će da izgledaju evropske kvalifikacije. To su problemi koji sve muče.”

Od početka 2020. godine, Prosinečki je u misiji spašavanja superligaškog statusa Kajzerija. Činilo se da je to nemoguće da se ostvari, ali nalazi se na dobrom putu.

Sportski Žurnal


Komentari