SAD I DEFINITIVNO, NORVEŠKA SRBIJA BEZ PUBLIKE! Pitanje je kakve timove će imati obe selekcije! Za orlove su upitni Mitrović, Matić, Milivojević...

    foto: FSS/Fotoilustracija
    Podeli
  • SAD I DEFINITIVNO, NORVEŠKA SRBIJA BEZ PUBLIKE! Pitanje je kakve timove će imati obe selekcije! Za orlove su upitni Mitrović, Matić, Milivojević...

Baraž duel za odlazak na EP između Norveške i Srbije u Oslu igraće se 26, marta bez prisustva navijača. Prethodnih dana spekulisalo se kakva će biti sudbina baraž utakmica, s obzirom na globalnu situaciju sa korona virusom, a u utorak uveče odluku o odigravanju utakmice pred praznim tribinama doneli su čelnici norveškog fudbalskog saveza.

Institut za javno zdravlje u Norveškoj u utorak je izdao preporuku da svi događaji sa više od 500 učesnika budu odloženi ili otkazani, što je uticalo na odluku norveškog saveza da zatvori tribine za predstojeći duel sa "orlovima", s obzirom da bi novi termin za odigravnje meča bilo teško pronaći.

- Sa više od 370.000 aktivnih članova i još mnogo njih koji svakodnevno prate fudbal imamo veliku društvenu odgovornost. Jasno nam je da moramo da sledimo savete koje dobijamo od zdravstvenih zvaničnika. Pratili smo situaciju i pokušali smo da preduzmemo mere koje su u skladu sa preporukama vlasti, a one su da se utakmica igra bez publike. Zabrinutost za život i zdravlje 27.000 ljudi koji su planirali da 26. marta budu na stadionu su najvažniji - poručili su u FS Norveške, uz proruku da će onima koji su već kupili ulaznice novac biti vraćen.

Selektor Skandinavaca Lars Lagerbek je u velikim problemima usled povreda vrlo bitnih igrača.

Igrači Seltika, štoper Kristofer Ajer i napadač Mahem Eljnusi će pauzirati duži period, obojicu mori butni mišić.

Ajer je bio očekivan član startne postave u dulu u Oslu, međutim nikako da se potpuno oporavi od problemom sa butinom. Eljinusi je taman zacelio stopalo posle tri meseca pauze i na treningu ga je zadesila loša sudbina i javio se bol u kvadricepsu.

Pitanje je i da li će klubovi sa Ostrva pustiti fudbalere da igraju mečeve baraža. U tom slulaju i Srbija i Norveška će biti drastično oslabljeni. Problem je što pravila u Engleskoj nalažu da fudbaleri posle povratka u Premijer ligu moraju najmanje 14 dana biti u kućnom karantinu kako nebi širili koronavirus ukoliko ga eventualno imaju!

Za Orlove pod upitnikom su Matić, Mitrović, Milivojević...

Pitanje je i kako će postupiti druge države u kojima igraju fudbaleri iz Srbije i Norveške!

Mediji/Teleks.info

Komentari