SRPSKA CIRKUS LIGA! GRAFIČAR ODUSTAO ZBOG ZVEZDE, NOVI PAZAR BI U SUPERLIGU, iako je tek deveti u prvoj ligi Srbije! Čeka se šta će reći FSS!

    foto: Fotoilustracija/Pixabay.com
    Podeli
  • SRPSKA CIRKUS LIGA! GRAFIČAR ODUSTAO ZBOG ZVEZDE, NOVI PAZAR BI U SUPERLIGU, iako je tek deveti u prvoj ligi Srbije! Čeka se šta će reći FSS!

Odluka Grafičara da odustane od Superlige otvorila spekulacije oko popune: FSS će presuditi!

Predsednik Grafičara Slobodan Govedarica preksinoć je zvanično obavestio javnost da njegov klub neće sledeće godine učestvovati u Superligi. Sve je obrazloženo tesnim poslovnim vezama sa Crvenom zvezdom. Pre dva dana završio se i prvoligaški karavan, Grafičar je prvi na tabeli, a za njim su Zlatibor, Bačka i Metalac.

Ova četiri tima su, prema propisima, trebalo da uđu u Superligu, ali posle odustajanja "grafosa", pitanje je da li će petoplasirana Kolubara ili možda neko drugi da se nađe u eliti. O tome će, kao i svih prethodnih godina, odlučivati Izvršni odbor FSS koji će da uzme u obzir sve parametre iz licenciranja jednog kluba (finansije, infrastruktura, omladinski pogon...), a trebalo bi uzeti u obzir i poslednju odluku FSS da slobodna mesta, u slučaju odustajanja jednog tima, mogu da se popune na tenderu, odnosno kupovinom tog mesta.

Za ovo, već sada, upražnjeno mesto u Superligi, nezvanično se javio Novi Pazar, koji je sezonu u Prvoj ligi završio kao deveti. Inače, odlukom FSS od pre mesec dana, Smederevo je osim oduzimanja deset bodova za nameštanje meča sa Kabelom, dodatno kažnjeno i ispadanjem iz Prve lige koja će se, praktično, popunjavati sa četiri poznata i tri, trenutno, nepoznata kluba.

Kako "Novosti" saznaju, sezona 2020/2021. u Superligi i Prvoj ligi Srbije trebalo bi da krene 25. jula ili najkasnije 1. avgusta, a mnogo pre ovog datuma će IO FSS morati da sastavi konačan spisak učesnika Superlige i Prve lige Srbije.

NEPOZNANICE I U PRVOJ LIGI

Pošto je FSS nedavno odlučio da će elita imati 20, a Prva liga 18 klubova, sada se zna da će novi prvoligaši postati Borac Čačak (prvak Zapada), Jagodina (Istok), Železničar Pančevo (Vojvodina) i IMT (Beograd) i još tri, za sada nepoznata tima.

Novosti.rs

Komentari