SRPSKI FUDBAL JE TEATAR APSURDA, to što rade Zvezda, Partizan, FSS... Pa, toga nema ni u cirkusu! NE VERUJETE?! Pročitajte ovo i sve ća vam biti jasno!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SRPSKI FUDBAL JE TEATAR APSURDA, to što rade Zvezda, Partizan, FSS... Pa, toga nema ni u cirkusu! NE VERUJETE?! Pročitajte ovo i sve ća vam biti jasno!

Deca širom Srbije danima, mesecima, godinama željno iščekuju kada će u njihov grad doći cirkus Medrano. Ima tu svega; artista, fakira, mađioničara, kaskadera, ali i životinja koji na veliko zadovoljstvo dečurlije, a sve više i odraslih uveseljavaju narod. Ipak, cirkus Medrano je ozbiljan dramski program u odnosu na humorističku seriju zvanu „srpski fudbal”. Dovoljno je osvrnuti se samo na zbivanja u protekle dve sedmice pa će i najvećem laiku sve biti jasno.

Krenimo redom. Nova Agrobanka je oprostila dug Crvenoj zvezdi od 10 miliona evra zbog nesolventnosti nekadašnjeg šampiona Evrope. „Crveno-beli” su se plasirali u Ligu Šampiona i samo zbog te činjenice su inkasirali milione evra. Istovremeno, jedna sirota starica (91) iz unutrašnjosti Srbije je dobila presudu da mora četiri dana u zatvor jer ne može da plati dug od 4.000 dinara.

Prepucavanja na relaciji Crvena zvezda – Partizan su sa domaće prešla na internacionalnu scenu. Slobodan Vuletić, potpredsednik „crno-belih” je funkcionerima UEFA cinkario „crveno-bele” zbog neprimerenih pesama njenih navijača. Vuletić se čudio zašto Zvezda zbog toga nije kažnjena, a njegov klub jeste.

Fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde su posetili Gardu vojske Srbije na Dedinju, najelitniju jedinicu. U tu čast pred predsednikom Svetozarom Mijailovićem je postrojena garda i prostrt crveni tepih. Treneru Vladanu Milojeviću je kao „velikom fudbalskom vojskovođi” kao poklon uručena šapka komandanta garde sa grbom...

E, čuvene srpske vojskovođe Radomir Putnik, Živojin Mišić, Stepa Stepanović se sada verovatno prevrću u grobu.

U petak veče trener Vojvodine Nenad Lalatović je u svom šou programu pred TV kamerama javno pretio da će izneti istinu o svim nameštenim utakmicama Radničkog iz Niša u prošloj sezoni. Čudno, kako se Lalatović sada toga setio, a prošle godine je ćutao kao riba kada je sedeo na klupi Nišlija u svim tim nameštenim mečevima.

Isti dan novi biser. Nesolventni FK Crvena zvezda je svom velikom bratskom drugu KK Crvena zvezda odlučio da pomogne jednokratnom donacijom vrednom 300.000 evra. Dirljivo je bilo gledati prijateljski stisak ruku Zvezdana Terzića i Nebojše Čovića. U saopštenju je rečeno da su zbog izvanrednih sportskih, ali i poslovnih rezultata „fudbaleri” su u mogućnosti da pomognu „košarkašima”.

Posle svega šta reći, a grohotom se ne nasmejati. Neverovatno. Sve ovo može da se dešava samo u srpskom fudbalu. Zato nije nikakvo čudo što nam stadioni zjape prazni, a uskoro se najavljuje gradnja nacionalnog stadiona. Verovatno zato da bi bilo još više posmatrača u ovom teatru apsurda kakav je srpski fudbal.

Teleks.info


Komentari