ŠTA REĆI, SRPSKI FUDBAL! ZVEZDA NE DA PARTIZANU DA NA MARAKANI IGRA FINALE KUPA! Igraće se 14. juna, ali gde i kad...

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ŠTA REĆI, SRPSKI FUDBAL! ZVEZDA NE DA PARTIZANU DA NA MARAKANI IGRA FINALE KUPA! Igraće se 14. juna, ali gde i kad...

Fudbaleri Partizana i Vojvodine sastaće se 24. juna u finalu Kupa Srbije. Od mnogih stvari koji se zasada znaju, ipak se još ne zna u koliko sati i gde će da se igra ova utakmica. Kandidati su Beograd, Niš, pa čak i Subotica... Novosađani će igrati svoje sedmo finale u klupskoj istoriji, crno-beli 24. Partizan je 16 puta osvajao trofej (četiri puta zaredom), Vojvodina samo jednom (2014).

Prema propozicijama Fudbalskog saveza Srbije, nominalni domaćin finala je još pre početka sezone stadion Partizana. Međutim, poslednjih godina u istim propozicijama piše da ukoliko, kao sada, crno-beli budu učesnik finala, ovaj meč se igra na stadionu Crvene zvezde (i obratno). Pošto u domaćem fudbalu postoji mnogo onih "ali", jedno takvo se pojavilo već juče: Iz Zvezde je poslat dopis da na ovom stadionu kreću neophodni radovi na rekonstrukciji, iz Novog Sada su se baš juče setili da pošalju kandidaturu da stadion "Karađorđe" bude domaćin finala, iako u propozicijama piše da je moguće da se finalisti Kupa dogovore sami, bez presude FSS.

"Novosti" saznaju da se razmišlja i o niškom "Čairu" ili čak Gradskom stadionu u Subotici (nedavno je ovo bila i želja Save Miloševića) kao domaćinima finala, ali je u ovom trenutku veliko pitanje da li ovi objekti ispunjavaju baš sve neophodne uslove za odigravanje utakmice koja će, svakako, biti proglašena događejem visokog rizika.

Novosti.rs

Komentari