STANKOVIĆ: STAVIĆU MLADE U TIM, Zvezdin dres ima veliku odgovornost, A ONI IMAJU KARAKTER DA GA NOSE! Deki pričao i o novim pojačanjima!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • STANKOVIĆ: STAVIĆU MLADE U TIM, Zvezdin dres ima veliku odgovornost, A ONI IMAJU KARAKTER DA GA NOSE! Deki pričao i o novim pojačanjima!

Trener crveno-belih Dejan Stanković se po prvi put obratio novinarima otkako je sa ekipom doputovao u Tursku, a na sva pitanja odgovarao je bez zadrške i dlake na jeziku.

Kakav je osnovni utisak sa priprema?

- Teško smo i jako radili, malo sam ih 'nagazio'. Zahvalio bih se igračima na pristupu i odnosu od početka priprema. Bili su fenomenalni. Pohvalio bih i celokupni stručni štab. Dao bih pozitivnu ocenu, jer su svi igrači od prvog do poslednjeg dana bili na vrlo visokom nivou i pokazali profesionalan nivo.

Kako ste zadovoljni generalnom probom?

- Ne treba poletati, a ni pasti tokom priprema. Ne valja odigrati sve utkmice dobro, jer onda mogu da se provuku neki propusti. Tome pripreme i služe, da se uoče i isprave greške. Dan pred Celje smo imali najteži trening na ovim pripremama. Svi igrači su dobili ravnopravnu minutažu, što nije slučaj kod nekih drugih trenera. Ja sam pokušao svima da dam maksimum i mislim da sam to uradio. Polako se sužava levak kada moraš da počneš da uigravaš ekipu. Zadovoljan sam i izdanjima protiv Vardara i Celja. Vardar nam nije šutnuo na gol, a Celje je fizički jaka ekipa. Da napredujemo videlo se u poslednjoj utakmici. Insistiraću na jakom presingu, što se videlo - rekao je, pa dodao:

- Ne može se reći da se iskristalisala postava, jer svi moraju da budu spremni. Nema opuštanja, jer uvek ima neko na klupi ko jedva čeka da zaigra. Što se tiče odnosa sa igračima nemam problema, rekao sam im da svvi gubimo i svi dobijamo. Nema razlike ko je na terenu.

Dejan Stankovićfoto: Espreso.rs

Slogan Zvezda iznad svega, da li se njime vodite?

- To je moj slogan, ja sam dete Crvene zvezde i vrlo dobro znam šta znači. Neki su bili tu, neki će doći, neki će otići, ali Zvezda ostaje.

Jeste li pratili Partizan?

- Uz dužno poštovanje, imao sam dosta posla. Doći će vreme kada ću i Partizan analizirati detaljno.

Šta je ono na čemu najviše insistirate? Trčanje?

- Odradili smo takve pripreme da bi svi bili u funkciji naše igre. Danas u fudbalu moraš da nadtrčiš protivnika i da imaš loptu što više u svom posedu, a da bi je imao moraš da mu je uzmeš visoko. Ne verujem da neka ekipa može da igra svih 90 minuta u visokom presingu, ali je bitno da pošalje poruku kako želi da igra. Mi smo naterali Ludogorec da skoro 80% utakmice moraju da izbijaju loptu. Zadovoljan sam zbog toga, igrači su to odlično radili.

Može li Veljko Nikolić da bude naslednik Marka Marina, upitao ga je novinar Espresa?

- Kao što sam i rekao, trudiću se da stavim mlade igrače da igraju, ali ne mogu samo da ih stavim u tim. Moram da im obezbedim da sve bude kako treba da mogu da pruže maksimum. Zvezdin dres ima veliku odgovornost, a oni imaju karakter da ga nose. Bitno je i da im ostali igrači veruju, a ja sam prezadovoljan kako se za sada stvari odvijaju.

Mogu li da se "guraju" mladi igrači i da se ostvari rezultat?

- Zašto da ne, pokušaćemo tako nešto.

Šta mislite o Ševčenku?

- Od 2001. se susrećemo na terenu, evo već 20 godina. On je bio 'bomba' od igrača. Viđali smo se dosta puta po završetku karijera, pa smo i sada iskoristili priliku. Bila je to lepa poseta, rekao je igračima da se isplaćuje samo rad, rad i rad.

Dejan Stankovićfoto: Espreso.rs

Čujete li se sa Mihajlovićem?

- Čujem se redovno sa Mihom, ima on svojih obaveza. Nismo pričali o taktici, više o odnosu sa igračima, ali ništa specijalno.

Kakva je situacija sa Jovičićem?

- Drago mi je zbog Bakule što se vratio, jedan je ozbiljan dasa, pravi 'lav' u Zvezdinom dresu. Želimo da se ne povređuje više.

Sin vam je sedeo na klupi protiv Udinezea?

- Drago mi je zbog njega, pošteno je dete i pošteno radio. Ja nokat nisam mrdnuo, sve su njegove zasluge. Mogu samo da mu kažem svaka čast što je sa 17 godina seo na klupu Intera.

Ko će biti nova Zvezdina "desetka"?

- To će se samo pojaviti. Zvezdina 'desetka' će se sama pojaviti. Videćemo koji će broj Veljko nositi, samo neka nastavi ovako da radi i igra, pa neka nosi koji broj hoće. Ne treba mu praviti pritisak.

Kako će Ivanić da "namesti" glavu?

- To morate njega da pitate. On je ozbiljan potencijal, ima talenat, ali ima i nekih drugih stvari koje utiču na to ko će igrati.

Da li je prelazni rok završen?

- To morate da pitate gospodu Terzića i Mrkelu. Ja sam OK sa ovim što imamo, a ako mi daju neki 'poklončić', ja ću ga naravno prihvatiti. Imamo otvorenu komunikaciju i o svemu pričamo.

Rekli su da ste vi insistirali na dolasku Sanoga.

- Ja sam tražio zadnjeg veznog. OK sam i ovako, on se povredio i moramo da guramo dalje. Žao mi je što se desilo to što se desilo sa Sanogom, ali moramo da se adaptiramo.

Da li ste imali uvid u Sanogove rezultate?

- Jesam, kao i za sve igrače. Trka je bila ok, ali je imao mali deficit u odnosu prednja na zadnju ložu.

Kolena su mu u očajnom stanju?

- Svašta se priča, ali mi imamo izveštaje. Bilo kog igrača kada bi uzeo u detalje, nikada ne bi prošao lekarski pregled. Svi oni redovno trče. svi smo bili 'razvaljeni'. Pa ja sam prestao zbog tetive.

Šta se desilo sa Van la Parom?

- To je moja odluka. Igraju samo momci koji su spremni da se bore i žrtvuju za dres. Ko nema to, jednostavno ga grupa odstrani samog i nije mu mesto u ekipi. Težim ka tome da sve probleme rešavamo u svlačionici i da grupa sama rešava probleme - zaključio je Stanković brifing sa novinarima u Beleku.

Espresso.rs

Komentari