STANOJE U PROBLEMU, KAKO SKOCKATI PARTIZAN KAD MU DVE TREĆINE IGRAČA VISI, A POJAČANJA SU... Šta god da uradi nije dovoljno za Zvezdu?!

    foto: FK Partizan
    Podeli
  • STANOJE U PROBLEMU, KAKO SKOCKATI PARTIZAN KAD MU DVE TREĆINE IGRAČA VISI, A POJAČANJA SU... Šta god da uradi nije dovoljno za Zvezdu?!

Partizan je već krenuo svoj prelazni rok, a sva je prilika da ćemo naredne sezone videti prilično drugačiji tim crno-belih!

Crno-beli su već krenuli u novu sezonu, pošto su kako saznaje MONDO već osigurali prvo pojačanje, ali tu neće stati.

Siniša Saničanin je bio želja mnogih klubova, a kako stvari stoje karijeru će nastaviti u Partizanu. Aleksandar Stanojević će sa njim imati opciju više u odbrani, ali defanziva će dodatno morati da se pojača.

Takođe crno-beli i napred "kubure", pošto su celu sezonu izgurali bez klasičnog napadača, a to sigurno neće biti tako naredne sezone. Mnogo je odluka pred rukovodstvom i što se tiče sadašnjih igrača, jer za neke postoje ponude, a neki nisu doneli željeni kvalitet.

Sledeće sezone bismo mogli da gledamo potpuno drugačiji Partizan, a ovo su najveće dileme!

Kapiten tima je godinama oslonac ekipe, kako na terenu tako i u svlačionici. Tokom godina i tokom nekoliko mandata u dresu Partizana došao je do statusa klupske legende, a iako je dobrano zagazio u godine ipak je i dalje prva opcija među stativama.

Ove sezone je Partizan probao da na golu ima "bonus" igrača, ali se jasno videli koliko Stojković nedostaje. Ipak, sa 37 godina Partizan ipak mora da računa na neke nove snage, ali na klubu je da proceni kada je vreme za promenu.

Nije Stojković branio kao u najboljim godinama, ali i dalje je oslonac tima. Svakako se računa da će ostati tu i naredne sezone, ali ne bi začudilo ako bi crno-beli na tržištu ili u svojoj omladinskoj školi potražili neku dugoročnu zamenu.

Veliko pitanje. Novi reprezentativac Srbije je oduševio igrama ove sezone i apsolutno je najveći talenat koga crno-beli imaju. Igrao je dobro kada god je bio na terenu, što nije promaklo ni Draganu Stojkoviću Piksiju. A nije promaklo ni inostranim klubovima.

Sada se klub rastaje sa Filipom Stevanovićem, a da li bi slična sudbina mogla da zadesi i Jovića? Sa jedne strane, novac je potreban, ali sa druge Nemanja Jović je igrač od neprocenljivog značaja. Osim što zaista donosi razliku, on je i "bonus", a videli smo kako se Partizan mučio sa tim pravilom ove sezone.

Još nije došao do statusa startera ni u Partizanu, pa je verovatno i za njega i za klub bolje da bar još godinu dana "peče zanat" u Srbiji.

Cele sezone je tim igrao bez klasičnog napadača. Žan Kristof Bajbek se mučio sa povredama i nije uspeo da donese razliku koja se očekivala, a iako su krilni fudbaleri poput Filipa Holendera, Takume Asana i Lazara Markovića odlično odgovorili na napadačke zadatke i postizali golove, ekipi je potreban klasični špic.

Još uvek nema naznaka ko bi to mogao biti, ali je ova pozicija verovatno najurgentnija za rešavanje u timu. U prošlosti se skoro redovno "ubadalo", dolazili su Sadik, Rikardo, Uroš Đurđević... A sada greške ne sme da bude!

Partizan je ovde iskoristio pravo otkupa i to su svakako svi očekivali. Igrao je reprezentativac Mađarske ove godine van pozicije, ali je sjajno odrađivao posao.

Sada će mu verovatno posle Eura koji igra cena porasti, a to bi moglo da natera upravu da iskoristi dobru procenu i odmah profitira!

Vrlo će se pomno pratiti igre Mađarske...

Stigao je Siniša Saničanin, novi ugovor je potpisao Ivan Obradović, na zimu je u ekipu stigao Marko Živković ka alternativa Miljkoviću na desnom boku, ali to nije dovoljno.

Pošto Svetozar Marković odlazi, a Maki Banjak je takođe pred izlaznim vratima, to ostavlja tri štopera crno-belima - preporođenog Igora Vujačića, veterana Bojana Ostojića i Saničanina koji tek treba da se ozvaniči.

To je malo za dugu sezonu, borbu za titulu, pehar u kupu i što bolji rezultat u novostvorenoj Ligi konferencija. Zato novi štoper mora da bude doveden, a dodatni bonus je - ako je "bonus"!

Bibras Natho pravi razliku i što se tiče suvog kvaliteta verovatno je najbolji igrač Partizana. Ipak, možda je ovo poslednja šansa da se na njemu zaradi. Opet, ako bi svojim igrama doneo dobre rezultate u Evropi to bi sigurno donelo veći novac od potencijalnog transfera.

Za Sejdubu Sumu se odavno traži opcija, Maki Banjak deluje kao igrač koji je na izlaznim vratima, a Žan Kristof Bajbek je enigma.

Da li će mu biti pružena šansa da se dokaže i naredne sezone pitanje je, ali je sigurno da i ako se to uradi crno-beli neće računati na njega kao na jedinog napadača.

Novi ugovor za Slobodana Uroševića bi morao uskoro da se dogovori. Njegova saradnja sa Partizanom ističe 31. decembra, i ako je ne produži moraće da bude prodat. A ako se to desi crno-beli idu po još jednog levog beka, a to je dodatno tumbanje tima koji će svakako naredne sezone izgledati dosta drugačije.

Ipak, ako dođe primamljiva ponuda, mogao bi da se otisne drugi put u inostranstvo. Prvi put je išao u Belgiju i to nije prošlo slavno. Sada je ipak mnogo bolji i zreliji igrač.

Bilo kako bilo, pred Partizanom je vrelo leto!

Mondo

Komentari