STARTNIH 11 PARTIZANA I ZVEZDE ZA 161. VEČITI DERBI! Milošević i Milojević prelomili, mada moguće su neke promene uoči meča!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • STARTNIH 11 PARTIZANA I ZVEZDE ZA 161. VEČITI DERBI! Milošević i Milojević prelomili, mada moguće su neke promene uoči meča!

Partizan i Crvena zvezde danas od 18 časova u Humskoj igraju 161. Večiti derbi u okviru devetog kola Superlige Srbije. Oba tima su do sada zbog evropskih obaveza odložila po dva prvenstvena meča, a na šest odigranih su crno-beli osvojili 14 bodova, dok su crveno-beli uzeli maksimalnih 18. Treneri večitih rivala Savo Milošević i Vladan Milojević su na poslednjim treninzima uoči praznika fudbala u Srbiji otklonili skoro sve dileme oko startnih postava za sledeću utakmicu.

Što se tiče Partizana, Savo Milošević nema dileme kada su u pitanju odbrana i napad, a postoji nekoliko mogućih kombinacija u veznom redu. Sigurno će se na terenu od prvog minuta naći Saša Zdjelar, Zoran Tošić i Bibras Natho, samo je pitanje na kojoj će se poziciji naći Izraelac.

Ukoliko zaigra u paru sa Sašom Zdjelarom, onda će se u startnoj postavi naći Sejduba Suma, a u suprotnom će to biti Aleksandar Šćekić. Konačno, poslednju dilemu Milošević ima na drugoj krilnoj poziciji gde se šansi nadaju Lazar Marković, Takuma Asano i Filip Stevanović, ali će priliku verovatno dobiti bivši fudbaler Liverpula.

Očekivan sastav Partizana: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Marković - Sadik.

Sa druge strane, šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević ima velikih problema zbog pravila o broju stranaca. Crveno-beli u svom taboru imaju četiri fudbalera koji nemaju srpske papire, a samo četvotica se mogu naći u protokolu. Očekuje se da će šansu dobiti Marko Marin, Mateo Garsija, Hoze Alberto Kanjas i Ričmond Boaći, ali ukoliko se Milan Rodić ne bude osetio bolje posle povrede, postoji šansa da zaigra Žander i to onda menja sve.

Međutim, postoji i druga solucija, a to je da Marko Gobeljić zaigra uz levu aut-liniju, Miloš Degenek uz desnu, a Radovan Pankov u srcu odbrane sa Nemanjom Milunovićem. Ukoliko ipak zaigra Žander, onda bi iz postave verovatno ispao Kanjas, a na njegovo mesto pored Jovančića bi uleteo neko od trojca Vulić - Petrović - Ivanić.

Najistureniji igrač šampiona Srbije će biti Milan Pavkov, a iza njega će verovatno zaigrati Mateo Garsija, Marko Marin i Aleksa Vukanović.

Očekivan sastav Crvene zvezde: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Kanjas, Jovančić - Garsija, Marin, Vukanović - Pavkov.

Prema tome, stranci koji se verovatno neće naći u protokolu su Žander, Radživ Van La Para, El Fardu Ben i Tomane.

SD/Tweleks.info

Komentari