SUDIJAMA PUKAO FILM, BEZOBRAZLUK ZVEZDE I PARTIZANA VIŠE NEĆE DA TRPE! Dosta im poziva na linč i crtanja meta na čelo od strane večetih!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SUDIJAMA PUKAO FILM, BEZOBRAZLUK ZVEZDE I PARTIZANA VIŠE NEĆE DA TRPE! Dosta im poziva na linč i crtanja meta na čelo od strane večetih!

Suočeni sa gotovo brutalnim pritiscima od strane klubova i odgovornih pojedinaca, mi sudije Superlige Srbije ovim putem želimo da izrazimo nezadovoljstvo zbog svakodnevnih medijskih napada, poručuju najbolji fudbalski arbitri Srbije.

"Svesni svoje odgovornosti i jasne namere da igri podarimo ono najbolje, želimo da naglasimo da je naš jedini kriterijum bio i ostao samo fudbalski, isključivo u duhu Pravila igre i propisanih kriterijuma Fife i Uefe."

Od pritiska koji podrazumeva naš posao, nismo i ne želimo da bežimo, ali da ostanemo imuni na sada već otvorene pozive na linč i praktično crtanje meta na čelo od strane, pre svega Crvene zvezde i Partizana, nećemo i ne možemo da ćutimo. Zbog fudbala i pravde, svega onoga što ova igra predstavlja", ističe se u saopštenju koje su potpisali svi arbitri Super i Prve lige Srbije.

Kako se navodi, svi zajedno odgovorno tvrdimo da nikada do sada nismo imali nijedan poziv ili bilo kakav pritisak od čelnika Sudijske komisije Milana Karadžića, Boška Jovanetića i Milovana Srećkovića, kao ni čelnika FSS Sleviše Kokeze, Nenada Bjekovića, Marka Pantelića i Jovana Šurbatovića, niti bilo koga drugog iz fudbalske organizacije.

"Svojim potpisima izražavamo bunt zbog svojevrsnog verbalnog nasilja kojem smo izloženi, uz jedinstven stav da ukoliko se sa pretnjama i linčom nastavi, moramo da razmislimo o nekim radikalnijim merama. Zbog sebe, naših porodica, ali pre svega istine i pravde, zaštite sudijskog integriteta", poručuju najbolje srpske sudije.

Tanjug

Komentari