SUMA ODLAZI, ARAPI DAJU ČETIRI MILIONA! ZA STEVANOVIĆA I SADIKA PARTIZAN OČEKUJE 30 MILIONA EVRA! Crno-bele čeka vruće leto!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • SUMA ODLAZI, ARAPI DAJU ČETIRI MILIONA! ZA STEVANOVIĆA I SADIKA PARTIZAN OČEKUJE 30 MILIONA EVRA! Crno-bele čeka vruće leto!

Sejduba Suma (29) blizu je odlaska iz Partizana, a u Humskoj su mu odredili cenu od četiri miliona evra! Klubovi iz Saudijske Arabije, Kuvajta, Emirata i Turske svakodnevno se raspituju za odličnog driblera iz Gvineje i sva je prilika da će on biti prvi igrač kojeg će crno-beli prodati ovog leta.

Suma je u Partizan došao leta 2017. godine iz Slovana iz Bratislave za tada rekordnih 1,65 miliona evra. U početku nije opravdao očekivanja i bio je označen kao najskuplji promašaj u istoriji kluba, pa je poslat na pozajmicu u Makabi Haifu.

Nakon povratka u Humsku prošlog leta konačno je pokazao zbog čega je papreno plaćen, pa je u sezoni koja je nedavno završena na 39 mečeva postigao 14 golova uz devet asistencija.

Prema rečima izvora iz Partizana, Sumi se ne žuri da ode, ali je vrlo izvesno da će dobiti ponudu kakva se ne odbija.

- Sumu žele klubovi s Bliskog istoka, iz UAE, Kuvajta i Saudijske Arabije, a postoji i interesovanje iz Turske. Već je igrao u Kuvajtu i ima dobru reputaciju u arapskom svetu. Njemu je napokon lepo u Humskoj, i ako bude odlazio, biraće se ponuda koja će isključivo zadovoljiti i igrača i klub. S obzirom na to da je Gvinejac imao odličnu sezonu i da je na 39 utakmica postigao 14 golova i zabeležio devet asistencija, Partizan neće ni razmatrati ponude manje od četiri miliona evra. Klubovi koji ga žele svakako imaju taj novac - objašnjava izvor "Informera" upućen u dešavanja u Partizanu.

Pored njega, veliko interesovanje vlada i za napadača Umara Sadika (23), kao i za ofanzivnog vezistu Filipa Stevanovića (17), ali je vrlo verovatno da će prvi otići Suma. Njih dvojica su ujedno najskuplji fudbaleri srpskog vicešampiona, a u klubu smatraju da mogu da ih prodaju za ukupno 30 miliona evra.

Evropska sezona za srpskog vicešampiona počinje 27. avgusta utakmicom 1. kola kvalifikacija. U slučaju prolaska dalje, što je sasvim realno, druga i treća runda su na programu 17. i 24. septembra, dok je plej-of zakazan za 1. oktobar. Plan trenera crno-belih Save Miloševića je da postojeći igrački kadar ima na okupu za kvalifikacije za Ligu Evrope. Međutim, u slučaju jake ponude, prioriteti će se menjati.

- Trenutno je najviše klubova zainteresovano za Sadika i Stevanovića, a njih dvojica su ubedljivo najtraženiji fudbaleri u domaćoj Superligi. Međutim, vrlo je moguće da će prvi otići Suma - zaključuje izvor.

SD

Komentari