TADIĆ RASPAMETIO HOLANĐANE! PITALI GA KOGA BI VOLEO U FINALU SP PROTIV ORLOVA, Dušanov odgovor ih ostavio bez reči!

    foto: FSS
    Podeli
  • TADIĆ RASPAMETIO HOLANĐANE! PITALI GA KOGA BI VOLEO U FINALU SP PROTIV ORLOVA, Dušanov odgovor ih ostavio bez reči!

Još uvek se priča o istorijskoj pobedi Srbije nad Portugalijom u odlučujućem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru!

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija savladali su "evropske Brazilce" u Lisabonu, a jedan od junaka bio je kapiten Orlova Dušan Tadić.

Stoga i ne čudi što je vođa naše selekcije i amsterdamskih Kopljanika dočekan u Holandiji kao heroj, a u velikom intervjuu za "De Telegraf" govorio je o tome koga bi voleo da vidi u finalu Mondijala, ako bi se Srbija tamo plasirala.

Gol i asistencija za prolaz bili su prva tema, momenti koji su doneli plasman na Svetski šampionat i radost celoj naciji.

- To je moja dužnost kao igrača i kapitena. Da budem tu kada je potrebno. Pobeđivali smo neke velike reprezentacije i ranije. Ali pobediti tako veliku fudbalsku zemlju kao što je Portugal, na njenom terenu, u direktnom okršaju za plasman na Mondijal je ogromno dostignuće - rekao je Tadić.

Holanđani su bili zadivljeni i informacijom o premijama srpskih fudbalera, koje su prosleđene u humanitarne svrhe.

- Nisam to samo ja već i ostali igrači. Dobili smo premiju za plasman u Katar i veliki deo predsednikove nagrade smo dali u humanitarne svrhe - otkrio je Tadić.

Najzanimljivije je bilo pitanje o mogućem duelu Srbije i Holandije u Kataru. "Desetka" Orlova je dao fenomenalan odgovor.

- Iskreno, bilo bi mu čudno. Volim Holandiju i želeo bih da jednog dana igram protiv vaše reprezentacije jer nisam nikad do sada. Ali ne baš da dođemo u situaciju da moramo da eliminišemo jedni druge... Neka bude u finalu ako mora! Imam mnogo prijatelja koji igraju za Holandiju, pa preferiram da pobedimo neku drugu veliku reprezentaciju u Kataru. Veoma sam srećan zbog Holandije i mojih prijatelja Rajana Gravenberha, Dejlija Blinda, Davija Klasena, Devina Remsha i mojih ostalih holandskih saigrača. Holandija pripada Svetskom prvenstvu. Baš kao i Srbija - kao iz topa će Tadić.

Do Svetskog prvenstva ostalo je nešto malo više od godinu dana, a Orlovi predvođeni kapitenom Ajaksa, veruju da svakoga mogu da pobede.

- Moramo. Prvo, hajde da prođemo grupu na Mondijalu. A onda je sve moguće. Selektor Dragan Stojković nas je naterao da verujemo da Srbija može pobediti svakoga. Sa tim stavom smo i eliminisali Portugalce. Osećaj je sjajan i nadam se da je to samo početak. Selektor Stojković obožava holandski fudbal i njegovu filozofiju. Zato i zahteva od nas da igramo ofanzivan, atraktivan i kreativan fudbal. Da budemo dominantni na lopti. I to savršeno odgovara ovoj grupi igrača - istakao je Dušan Tadić, kapiten srpske reprezentacije.

SD

Komentari