TEATAR APSURDA SRPSKOG FUDBALA SE NASTAVLJA, ali "farsa zvana Vladan Milojević" je nivo iznad! TO ŠTO SI NAJBOLJI, NAUSPEŠNIJI, NAJ... "Ma, obesi mačku o rep"!

    foto: FK Crvena Zvezda
    Podeli
  • TEATAR APSURDA SRPSKOG FUDBALA SE NASTAVLJA, ali "farsa zvana Vladan Milojević" je nivo iznad! TO ŠTO SI NAJBOLJI, NAUSPEŠNIJI, NAJ... "Ma, obesi mačku o rep"!

Nekadašnji štoper OFK Beograda i aktuelni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je "zagrmeo", a kada se on oglasi onda nema nikakve dileme. Srpska fudbalska javnost je već dobro naučila lekciju. Biće onako kako on kaže. Vladan Milojević nije više trener „crveno-belih".

To je danas i zvanično potvrđeno. Već i mala deca znaju da će novi trener biti Dejan Stanković, ali dok se Terzić ne oglasi ime novog trenera će biti u domenu „javne" tajne. Zvezdan Terzić je usavršio svoj retorični nastup i trenutno je najbolji spin majstor u srpskom fudbalu. Samim tim se i postavlja pitanje da li treba uopšte i elaborirati zašto je smenjen Milojević.

Odlazeći Vladan Milojević je neuverljivo pokušao da objasni zbog čega odlazi pre vremena, ali to nije bilo nimalo ubedljivo. Ne postoji apsolutno nijedan razlog zbog kojeg bi dosadašnji šef struke „abdicirao". Pre stupanja na funkciju od njega je traženo da osvoji titulu šampiona i to je ostvario. Čak je i nadmašio ono što se od njega tražilo.

Crvena zvezda je dve godine uzastopno bila učesnik Lige šampiona čime je klupsku kasu "opteretio" silnim milonima evra. Pošto se sada, nažalost skoro sve u životu, a posebno u fudbalu gleda kroz materijalnu dobit onda je dosadašnji šef struke zaslužio "debelu" nagradu.

Umesto toga Milojević je smenjen. Istina je da Crvena zvezda nije "umirala od lepote" u igri. Sve je bilo podređeno rezultatu i on je u Milojevićevom mandatu čak i nadmašen. Po prvi put se plasirala u Ligu šampiona.

Svima je jasno da je trofejni klub odavno odustao od stvaranja vlastitih igrača. Crvena zvezda je za svoj razvojni put izabrala inostrano tržište i sistem "kupi jeftino i ne baš mlado, pa prodaj malo skuplje, svoje dece se odmah reši i uzmi neku kintu na njima". Novcu je sve podređeno, a klupska kasa je zahvaljujući Milojeviću dobrano napunjena.

Šta reći na kraju? Ni dve titule i treća na putu, jer je stečena ogromna bodovna razlika, ni dva uzastopna učešća u Ligi šampiona nisu nikakva garancija da ćeš biti trener u Srbiji. Sve zavisi od toga šta dr. Zvezdan i njegovi savetnici misle.

Zato nam i jeste sve tako u fudbalu, ali i u životu. Još jedan u moru apsurda srpskog fudbala.

Teleks.info

Komentari