TERZIĆ: NIJE OPCIJA DA SE PRVENSTVO PONIŠTI, ZVEZDU ĆE KORONA KOŠTATI MILIONA! Crveno-beli čekaju šta će na kraju reći UEFA!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • TERZIĆ: NIJE OPCIJA DA SE PRVENSTVO PONIŠTI, ZVEZDU ĆE KORONA KOŠTATI MILIONA! Crveno-beli čekaju šta će na kraju reći UEFA!

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić je u intervjuu za Telgraf govorio o tome koliko će pandemija korona virusa uticati i na klub iz Ljutice Bogdana.

- Logično je da će doći do domino efekta i da će i Crvena zvezda osetiti velike posledice ovog finansijskog kraha. Uzdržao bih se sada od bilo kakvih komentara kakve mere kao klub planiramo, jer mislim da je za to rano iz prostog razloga što ne znamo dokle će ovo da traje. Pratićemo preporuke UEFA i u skladu sa tim i donositi odluke. Sigurno je samo jedno - ništa više neće biti kao što je bilo… Teško možemo sada da procenimo ko će teže, a ko lakše podneti ovu katastrofu. Crvena zvezda u velikoj meri živi od transfera igrača, a sigurno će evropski klubovi smanjiti svoje budžete za dovođenje igrača, što će direktno uticati na prihode našeg kluba - kaže Terzić za Telegraf.

Dodaje da svako veče razgovara sa Zoranom Lakovićem, članom Uefine radne grupe koja prati situaciju i radi na iznalaženju rešenja za sve trenutne problem u fudbalu, te da je svima jasno da najbogatije lige insistiraju da se sezone završi zbog ogromnih prihoda od prodaje TV prava. Problem je samo što niko ne zna kad bi sezone mogle da se nastave, a novac curi.

- Ljudi u Uefi su u realnom problemu jer je strahovito teško napraviti novi kalendar u već zgusnutom rasporedu takmičenja. Sigurno je da će evropski fudbal, kao i čitava svetska ekonomija, pretrpeti strahovite gubitke. Radi se o milijardama evra na nivou evropskog fudbala - izjavio je generalni direktor crveno-belih.

Terzić je govorio i o tome šta je najpošteniji ishod kada je u pitanju kraj prvenstava širom sveta ukoliko se pauza oduži - završavanje lige po svaku cenu, proglašenje šampiona po trenutnoj tabeli ili poništavanje sezone.

- Sezona se sigurno ne može poništiti i to uopšte nije opcija koja se razmatra. Rekao sam već, UEFA će učiniti sve da se nacionalna prvenstva završe. Opcija proglašenja tabele u zatečenom stanju je druga opcija, ali se iskreno nadam da se to neće dogoditi i da će se nacionalna prvenstva završiti. Naravno, bez publike. Zato je izuzetno važno da igrači odgovorno treniraju u kućnim uslovima i što spremniji dočekaju nastavak prvenstva. Crvena zvezda je svim svojim igračima u njihovim kućama dostavila trake za trčanje ili bicikle i plan i program rada dok traje vanredno stanje. Pred nastavak prvenstva neće biti mnogo vremena za zajedničke pripreme - zaključio je Zvezdan Terzić.

SD

Komentari