TERZIĆ ŠOKIRAO SRBIJU! IZGUBILI SMO 30 MILIONA EVRA, A OSVOJIĆEMO ČETVRTU TITULU U NIZU! Ovako izgleda crveno-bela 2020!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • TERZIĆ ŠOKIRAO SRBIJU! IZGUBILI SMO 30 MILIONA EVRA, A OSVOJIĆEMO ČETVRTU TITULU U NIZU! Ovako izgleda crveno-bela 2020!

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić sumirao je kompletnu 2020. godinu. Tradicionalno na kraju godine, na svečanosti "Crveno belo veče", Terzić je poručio da je uveren da će Zvezda osvojiti četvrti trofej šampiona Srbije u nizu, što nikada nije u klupskoj istoriji.

U izjavi za klupski TV kanal istakao je da mu je "zadovoljstvo što mnogo stvari može da nabroji koje ga čine srećnim i ponosnim".

- I ove godine imamo mnogo razloga za zadovoljstvo, i ove godine smo premašili te ciljeve, pre svega na sportskom planu. U junu mesecu radovali smo se osvajanju šampionske titule posle velikog prekida, koji se desio zbog pandemije covida19. To je treća šampionska titula zaredom. Pre par dana smo završili jesenji deo našeg fudbalskog šampionata gde smo ubedljivo prvi sa devet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca. Sa jednim dubokim uverenjem mogu da pošaljem poruku svim navijačima Crvene zvezde da ćemo osvojiti i četvrtu šampionsku titulu zaredom, kao što smo i u kvalifikacijama ispunili naš cilj, a to je plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja - rekao je Terzić.

Osvrnuo se funkcioner crveno-belih i na izostanak publike na tribinama stadiona "Rajko Mitić", ali i izneo očekivanja od dvomeča sa Milanom.

- Nažalost zbog koronavirusa nismo mogli da igramo naše utakmice pred publikom i uživamo u podršci sa tribina našem timu, da je tako bilo nesumnjivo je da bi rezultati bili još bolji. Imali smo hendikep da zbog novog modela takmičenja nismo mogli da imamo revanš protiv Omonije. Posle tamošnjeg rezultata 1:1, ne postoji sumnja da bismo prošli tu prepreku i plasirali se u plej-of gde nas je čekao dvomeč sa Olimpijakosom, koji je naš veliki dužnik, iako nam je bratski klub, gde smo imali jednu veliku šansu da se i po treći put plasiramo u Ligu šampiona. To su sportski rezultati na koje smo izuzetno ponosni, kada se tome dodaju neverovatni uspesi koje smo ostvarili u grupnoj fazi Lige Evrope, gde smo osvojili rekordnih 11 bodova i ponovo obezbedili evropsko proleće, gde nas čekaju mečevi protiv evropskog velikana Milana 18. i 25. februara. Nadam se da ćemo uz prisustvo publike iz tog dvomeča pokušati da izađemo kao pobednici.

Terzić je optimista da Zvezda može da parira Milanu.

- Verujemo da možemo da budemo ozbiljan protivnik velikom Milanu i verujemo da možemo i da prođemo. Sve što smo učinili na sportskom planu je pratilo ili je trebalo da prati i na poslavnom planu, međutim zbog korone ceo svetski fudbal i sistem je pretrpeo velike gubite, čega smo svi svedoci. Mi smo se trudili da ostvarimo sve zacrtane sportske ciljeve iako smo imali mnogo problema sa finansijske strane, vezano za likvidnost, s obzirom da smo zbog korone direktno izgubili 20, a možda i 30 miliona evra. Međutim uspeli smo da iservisiramo sve naše obaveze, da ozbiljna crveno-bela mašinerija koja mnogo košta, 30 miliona evra godišnje, funkcioniše bez problema i da ostvarimi zacrtane ciljeve. Sve ostalo što se tiče infrastrukture i Omaldinske škole, nadam se da ono gde smo možda malo u deficitu da ćemo nadoknaditi u narednoj sezoni. Mogu da poželim srećnu Novu godinu svim prijateljima našeg kluba i da im obećam da budu bezbrižni, da ćemo i u narednoj sezoni učiniti sve da oni budu srećni i zadovoljni i ponosni što su navijači Crvene zvezde - zaključio je.

B92.net


Komentari