TUMBA DRASTIČNO MENJA TIM ZA MAĐARE, NAJBOLJI NA POŠTEDI! Kolarov, Tadić, Lazović, Ristić, Gudelj preskaču “Hune”!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • TUMBA DRASTIČNO MENJA TIM ZA MAĐARE, NAJBOLJI NA POŠTEDI! Kolarov, Tadić, Lazović, Ristić, Gudelj preskaču “Hune”!

Vremena za spavanje na lovorikama posle Osla nema, Mađarska je pred vratima.

Utakmica 3. kola Lige nacija igraće se u nedelju uveče (20.45) na stadionu Crvene zvezde, a sastaće se dva tima koja su u četvrtak pobednički prošla kroz polufinala baraža za Evropsko prvenstvo. Dok je Srbija bila bolja od Norveške (2:1) i Mađarska je slavila kao gost protiv Bugarske (3:1).

Razlika je, pored ostalog, u tome što su Mađari za pobedu potrošili pola sata manje, nisu igrali produžetke i tu bi mogla da bude, možda, njihova mala prednost pred ovaj meč.

Taj „minus“ selektor Srbije Ljubiša Tumbaković će probati da neutrališe sa nekoliko promena u ekipi u odnosu na duel sa Norveškom. Mada se strateg Orlova nije decidno izjasnio koliko će novih, svežih igrača da pošalje na teren, indirektno je najavio da neće, ipak, biti preveliki broj, jer od Mađarske počinju pripreme našeg tima za 12. novembar i finale baraža sa Škotskom. U prevodu, sada kada su se kockice u Oslu složile, neće biti preteranog tumbanja. Tek onoliko koliko se mora. Okosnica tima će, verovatno, dobiti poštedu, da bi bila sveža i odmorna za sredu i utakmicu sa Turskom u Istanbulu, koja bi, bar na papiru, trebalo da bude teži izazov od sutrašnje.

Jedna izmena je sigurna. Kapiten Aleksandar Kolarov će morati da preskoči utakmicu sa Mađarskom zbog crvenog kartona koji je dobio protiv Turske u septembru. Ako je suditi po poziciji, onda se može očekivati da na mestu levog štopera Strahinja Pavlović dobije šansu. Mada, mladi fudbaler Monaka nema još nijedan nastup u svom klubu, fali mu utakmica, za razliku od Miloša Veljkovića u Verderu, pa je druga opcija da on odmeni Kolarova.

Stefan Mitrović i Nikola Milenković jesu imali težak posao u Oslu, ali su ga odradili besprekorno i trebalo bi da budu u timu i za naredni meč.

Na bočnim pozicijama će biti, verovatno, obe promene. Darko Lazović je isceđen kao limun posle izvanredne partije na Ulevalu, ostao je bez snage i na tom meču, pa je izašao pre kraja, te će ga odmeniti sutra uveče Mijat Gaćinović. Na levom boku umesto debitanta Mihaila Ristića priliku bi trebalo da dobije Filip Mladenović.

Nemanja Gudelj je silne zadatke odradio protiv Norveške i zaslužio je predah. On je u decembru pozvan za meč sa Ukrajinom, da ga stručni štab pogleda kao još jednog kandidata za mesto u timu, a Gudelj je odmah prigrabio poziciju i postao standardan član prve postave. Prirodna je promena da Luka Milivojević zauzme mesto ispred odbrambene linije, a za mesto trkača između dva šesnaesterca prva opcija je, kao i obično, Nemanja Maksimović uz uslov da bude dovoljno odmoran, a alternative su Saša Lukić i Marko Grujić.

Glavni kreator igre Orlova Dušan Tadić bi trebalo da propusti meč na Marakani, da dobije mali odmor. Filip Đuričić je igrao sjajno u Oslu, zamenjen je posle 80 minuta, te je spreman da zauzme svoje mesto i sutra uveče, a mogao bi da čini tandem sa čovekom koji je ušao na Ulevalu umesto njega na teren – Sergejom Milinkovićem-Savićem. Junak iz Norveške je igrao samo 40 minuta i to mu je bilo dovoljno da postigne dva gola, pa se očekuje da sutra zauzme mesto u startnih 11. Ni tu Tumbaković nije bez rezervnih opcija, jer šansu za novi nastup u dresu reprezentacije čekaju Nemanja Radonjić, koji se kao polušpic oprobao protiv Turske na Marakani, te Adem Ljajić, koji je na poslednje tri utakmice na terenu bio samo pet minuta protiv Rusije.

Na koncu, Aleksandar Mitrović je takođe zaslužio mali odmor. Nije postigao gol protiv Norveške, ali se borio kao lav, učestvovao je u akcijama kod oba gola. Svoju priliku čeka Luka Jović, za kojeg se šuškalo da bi mogao, kao iznenađenje, čak i u Oslu da se nađe među starterima.

Dakle, tim Srbije koji bi mogao da sutra uveče da istrči na megdan Mađarima čine: Rajković – Milenković, Mitrović, Pavlović (Veljković) – Gaćinović, Milivojević, Maksimović, Mladenović – Milinković-Savić, Đuričić – Jović.

Mozzartsport

Komentari