TUMBA SPREMAN DA ODE SA KLUPE ORLOVA: Reči selektora Srbije digle na noge fudbalsku javnost! KO ĆE NAS VODITI U BARAŽU?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • TUMBA SPREMAN DA ODE SA KLUPE ORLOVA: Reči selektora Srbije digle na noge fudbalsku javnost! KO ĆE NAS VODITI U BARAŽU?!

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković gostovao je u emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem, a tokom toga glavna tema bile su aktuelnosti o reprezentaciji Srbije.

Naravno, osvrnuo se prvo i na onaj meč između Crne Gore i tzv. Kosova, kada je odbio da vodi svoj tim iz političkih razloga, pa je dobio otkaz u reprezentaciji Đetića.

- Nisam hteo da vodim samo utakmicu protiv tzv. Kosova, imao sam neke svoje ideje, a imali su ih i ljudi iz FS Crne Gore. Prihvatio sam petnaestak dana kasnije posao u Srbiji. Trebalo je to da uradim dvadesetak godina pre kada sam bio u naponu snage - rekao je Tumbaković.

Najvažnija tema o kojoj se pričalo bile su spekulacije da bi mogao da bude smenjen sa mesta selektora reprezentacije Srbije.

- Ta odluka je na ljudima koji se bave strukom da izdefinišu svoje ciljeve. Ovog momenta Srbiju stavljam ispred svih nas, ako smatraju da treba da dođe neko drugi ko to može, poštovaću. Pitanje selektora je nacionalni projekat, karijera se stvara kroz klubove u kojima sam radio. Mi smo preuzeli posao koji su počeli ranije. Potreban je duži period zajedničkog rada da bismo napravili uspeh. Treba i novinari da nam daju podršku. Bez obzira na sve reprezentacija je na prvom mestu. Imamo tri okupljanja po sedam dana, tražili smo prostora u novembarskom prozoru da pobedimo Luksemburg, a onda očekujemo od njih da pobede ‘slabašni’ Portugal i pitam se ko je ovde lud. Nije Luksemvurg šta je bio, a nismo ni mi evropski Brazilci. Ja sam ubeđen da će tvoja emisija trajati u martu, ali ne znam hoću li ja biti tu u martu - rekao je Tumbaković na gostovanju u Večeri sa Ivanom Ivanovićem..

Espresso/Mediji

Komentari