TUMBAKOVIĆ: PRIORITET JE NORVEŠKA, GRUPA U LIGI NACIJA JE TEŠKA! Izazov je da se borimo za plasman u A diviziju i mečeve protiv najjačih!

    foto: FSS/Fotoilustracija
    Podeli
  • TUMBAKOVIĆ: PRIORITET JE NORVEŠKA, GRUPA U LIGI NACIJA JE TEŠKA! Izazov je da se borimo za plasman u A diviziju i mečeve protiv najjačih!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbija Ljubiša Tumbaković istakao je danas da je grupa za Ligu nacija teška, ali da je trenutno prioritet Norveška i borba za EURO 2020.

"Dobili smo tešku grupu jer igramo protiv dve selekcije koje su izborile plasman na prvenstvo Evrope, a Mađarska je selekcija koja iz godine u godinu napreduje. Međutim, naš akcenat u ovom trenutku je na ono što nas očekuje 26. marta u Oslu. Imaćemo dovoljno vremena da razmišljamo o takmičenju u Ligi nacija", rekao je selektor Srbije za sajt FSS-a.

Reprezentacija dugo nije igrala zvanične, takmičarske mečeve sa Turskom, Rusijom i Mađarskom...

"Interesantno je da Srbija, od 2006. godine i osamostaljenja, nije bila u grupi za neko veliko takmičenje sa ovim selekcijama. Ovo će biti lepa prilika da se izmerimo. Uostalom, do kraja godine nas očekuju tri utakmice s Rusijom, u junu prijateljski meč, a onda dva duela u Ligi nacija", rekao je Tumbaković.

Zahvaljujući Ligi nacija, Srbija se bori se za plasman na prvenstvo Evrope.

"Moram da kažem da je Liga nacija opravdala svoje formiranje i sada već postojanje, a nama će svakako biti izazov da se borimo za plasman u A diviziju i mečeve protiv najjačih evropskih selekcija. Ponavljam, ipak, grupa je veoma teška, ozbiljna, verovatno najkvalitetnija u B diviziji. Imaćemo vremena da se fokusiramo na te duele, jer sada je prioritet Norveška" (u baražu za EP), zaključio je Tumbaković.

RTS

Komentari