TUMBAKOVIĆ: PRVO DA POBEDIMO LITVANIJU, PA DA VERUJEMO U ČUDA! Mitrović spreman da nastavi golgetersku seriju!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • TUMBAKOVIĆ: PRVO DA POBEDIMO LITVANIJU, PA DA VERUJEMO U ČUDA! Mitrović spreman da nastavi golgetersku seriju!

Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković, pred meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Litvanije, ističe da je rival dobro poznat.

"Gledao sam Litvaniju sad protiv Ukrajine i to je jedna pozitivnija dimenzija. Daleko disciplinovanija, borbenija ekipa, sa posebnom idejom. Kao da igrači polako sazrevaju. Bilo je promena, ali ne mnogo", rekao je Tumbaković na konferenciji za medije u Vilnjusu.

Tumbaković je upitan i da li očekuje čudo do kraja kvalifikacija, odnosno da Srbija obezbedi plasman na Evropsko prvenstvo pre baraža.

"Da bi se desilo čudo, prvo mora da zavisi od nas. Ako mi ne pobedimo, onda šta god da se desi, nije čudo. Zato idemo stepenik po stepenik, hajde da pobedimo sutra, pa onda da vidimo čudo, a čuda se dešavaju", rekao je on.

Jedno od pitanja bilo je da li je ljut na fudbalera Real Madrida Luku Jovića, koji je, kako piše španski list As, slagao da je povređen za mecc sa Luksemburgom, a četiri dana posle toga je igrao za Real Madrid i da ga zbog toga selektor nije pozvao za mecc sa Litvanijom.

Španski mediji su preneli da je selektor Srbije kaznio Luku Jovića, što je interesovalo i novinare u Vilnjusu. Tumbaković je kratko govorio o ovome, ali je obećao da će se o tome više pričati nakon meča sa Litvanijom.

"Ja ovog momenta, uz sve probleme u transportu imam problem organizacije treninga i priprema za utakmicu. Pričaćemo, u redu, ali posle utakmice, ne sad", zaključio je Tumbaković.

Napadač Srbije Aleksandar Mitrović, rekao je da da bi voleo da nastavi golgetersku seriju u dresu reprezentacije, ali da je najvažnije da tim pobedi.

"Bilo bi lepo da nastavim golgeterski niz, ali najbitnije je da ekipa igra dobro i ostvari pobedu. Ako dođe još koji gol, bilo bi super. Golovi su samo bonus", rekao je Mitrović.

Napadač Fulama istakao je da je njegov posao da daje golove, bez obzira ko je protivnik.

"Imamo mnogo dobrih igrača, kako na mojoj poziciji, tako u celom timu. Ja svaku utakmicu igram kao da mi je prva ili poslednja", rekao je Mitrović.

On je istakao da se Litvanija i Srbija dobro poznaju, ali da očekuje drugačiji meč od onog u Beogradu.

"Biće drugačije, nijedna utakmica nije ista. Sve znamo jedni o drugima, tako da neće biti iznenađenja, ni sa naše ni sa litvanske strane. Znamo sve o njima, verujem i oni o nama. Znamo šta nas čeka i spremni smo", zaključio je Mitrović

Utakmica između Litvanije i Srbija igra se u od 20.45 u Vilnjusu.

Tanjug

Komentari