TUMBAKOVIĆU REAGUJ, ALI ODMAH! SILAĐI NE BI ODBIO SRBIJU, TO JE VELIKA ČAST, rado bi se odazvao i pozivu Mađarske!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • TUMBAKOVIĆU REAGUJ, ALI ODMAH! SILAĐI NE BI ODBIO SRBIJU, TO JE VELIKA ČAST, rado bi se odazvao i pozivu Mađarske!

Prvi strelac Superlige i napadač TSC Vladimir Silađi pričao je za mađarski list "Nemzeti sport" o situaciji u Bačkoj Topoli, fudbalskim počecima, odlasku u inostranstvo, reprezentaciji...

"Klub je bio trećeligaš kada sam došao, ali je i tada bio dobro organizovan. Ne preterujem kada kažem da se svi sada osećamo kao porodica i da se vidi samo pozitivna energija. Mnogi mi znači što trener Zoltan Sabo, sportski direktor Šabolč Palađi i predsednik Janoš Žemberi imaju veliko poverenje u mene. Na početku sezone je cilj bio da ostanemo u ligi, a sada smo četvrti. Srpski fudbal bi mogao mnogo da profitira od klubova kao što je TSC"

"Bilo mi je teško zbog nekih nepravdi. Dok sam sedeo na klupi, osećao sam da je to bez razloga. Da, istina je, razmišljao sam tada da prekinem karijeru. Srećom, roditelji su razgovrali sa mnom danima i odgovorili me od te ideje. Veoma sam im zahvalan zbog toga. Pored njih, pomoglo mi je i rukovodstvo Sloge iz Temerina, kao i Radovan Krivokapić koji je bio trener TSC kada sam došao"

Da li ima ponuda iz inostranstva?

"Živim u realnosti. Sledeći korak bi bio da zaigram fudbal u inostranstvu jer mi je jako važno da obezbedim finansijsku stabilnost za moju porodicu. Zbog korona virusa, svet fudbala je sada mnogo usporio i zaista ne znam gde bih mogao da nastavim karijeru"

Za koju bi reprezentaciju igrao?

"To nije mala brojka, ali želim još više. Golovi mi daju samopuzdanje i skidaju teret sa mojih leđa. Želim da budem prvi strelac lige. Ako me Srbija pozove, ne bih odbio jer bi to bila velika čast. Nemam ništa protiv toga. Ako bi me Mađarska pozvala, rado bih se odazvao", jasan je Silađi.

B92.net

Komentari