TUMBAKOVIĆU, ŠTA ČEKAŠ?! ZOVI SPIRIDONA DOK NAM GA NISU OTELI AUSTRIJANICI! Srbija ima paklenog igrača, DRIBLING, BRZINA, SNAGA…

    foto: Printskrin
    Podeli
  • TUMBAKOVIĆU, ŠTA ČEKAŠ?! ZOVI SPIRIDONA DOK NAM GA NISU OTELI AUSTRIJANICI! Srbija ima paklenog igrača, DRIBLING, BRZINA, SNAGA…

Srbija bi mogla da dobije novu fudbalsku zvezdu – u pitanju je 25-godišnji Srđan Spiridonović, sjajni krilni napadač poljskog Pogona.

Nedavno je Spiridonović golom u 100. sekundi postao najbrži strelac u poljskom šampionatu, a sada je postigao i spektakularan gol na meču sa meču sa Lehom iz Poznanja za 1:1.

Spiridonović je letos pojačao Pogon koji ima najviše ambicije ove sezone. Prethodne je blistao u grčkom Panioniosu i našao se na meti brojnih klubova.

Njegova karijera išla je po malo zaobilaznim putem, ali kvalitet uvek ispliva na videlo. Partijama u Grčkoj privukao je pažnju, bio je i na meti Partizana, ali se na kraju ipak odlučio za Poljsku.

Brojni stručnjaci i srpski treneri kažu da nemamo takvo krilo i da je nezaustavljiv u igri jedan na jedan. Prošle sezone je bio jedan od najboljih igrača u Grčkoj i bilo je pravo vreme da letos ode u neku jaču ligu.

Ono što je i te kako važno, u decembru prošle godine dobio je srpsko državljanstvo. Ima i austrijsko, jer je rođen u Beču (13. oktobar 1993), a roditelji su mu iz Smedereva.

Zvuči vam poznato? Priča Srđana Spiridonovića gotovo je preslikana kao ona u kojoj je glavni junak Marko Arnautović. A poznato je koliko Arnautović voli Srbiju i kako se ponašao kada je igrao protiv „orlova“.

Što se tiče Spiridonovića, igrao je za mlađe selekcije Austrije, ne i za A tim, što znači da ne postoji prepreka da zaigra za Srbiju. Nije tajna i da su ga gledali prošle sezone skauti nacionalnog tima i mogao bi uskoro da osveži reprezentaciju.

Jer, nemamo više toliko igrača koji jednim potezom mogu da naprave razliku na terenu. A, Spiridonović je svakako jedan od njih i neko kome treba dati šansu, jer poseduje i dribling i brzinu i snagu – sve ono što moderan fudbal zahteva na njegovoj poziciji.

Klupska karijera ga je vodila preko bečke Austrije, Vićence i Mesine do Admire Vaker pre nego što je stigao u Panionios leta 2017. godine. Poljska je samo još jedna od stanica na putu ka mestu gde pripada – u nekoj od najboljih evropskih liga.

Espersso.rs

Komentari