TUMBAKOVIĆU, UZBUNA! NORVEŽANI KIDAJU, REŠETAJU MREŽE KO OD ŠALE! Ako ne zaustavimo Halanda, Sorlota... CRNO NAM SE PIŠE!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • TUMBAKOVIĆU, UZBUNA! NORVEŽANI KIDAJU, REŠETAJU MREŽE KO OD ŠALE! Ako ne zaustavimo Halanda, Sorlota... CRNO NAM SE PIŠE!

Nešto više od dva meseca je ostalo do meča polufinala baraža za EP 2020. između Norveške i Srbije u Oslu (26. mart), ali naš selektor Ljubiša Tumbaković već je dobio temu za razmišljanje "kako zaustaviti napadače domaćih".

U subotu, centarfor "vikinga" Erling Haland je postigao het-trik za Borusiju Dortmund protiv Augzburga (5:3) na debiju u Bundesligi, a u nedelju je trostruki strelac bio i saigrač iz nacionalnog tima Aleksander Sorlot za Trabzon protiv Kasimpaše (6:0).

Tinejdžer Haland (19) nastavio je gde je stao. U jesenjem delu sezone je za austrijski Salcburg dao 28 golova na 22 susreta, a već na startu u nemačkom šampionatu je popravio ionako sjajan prosek.

- Debi je bio odličan - rekao je Haland, koji je među "milionere" stigao u transferu vrednom 20 miliona evra. - Očigledno je da sam u fantastičnom klubu, i uživanje je nastupati uz ovako dobre saigrače.

Poput Halanda, raspucan je bio i 24-godišnji Sorlot, koji je na pozajmici iz Kristal palasa. U 18. kolu turskog šampionata je razbio Kasimpašu i sa 15 golova je izbio na prvo mesto liste strelaca u prvenstvu. Zajedno, u svim takmičenjima, "džinovi" Haland i Sorlot (visoki 194 i 195 cm) su zasad postigli čak 49 pogodaka u 2019/2020.

Novosti.rs

Komentari