UZBUNA U ZVEZDI, STANKOVIĆ UPOLA MANJE MEČEVA I VIŠE PORAZA OD MILOJEVIĆA! Ako je suditi po dosadašnjem učinku, crveno-belima se...

    Podeli
  • UZBUNA U ZVEZDI, STANKOVIĆ UPOLA MANJE MEČEVA I VIŠE PORAZA OD MILOJEVIĆA! Ako je suditi po dosadašnjem učinku, crveno-belima se...

Zvezda sa Dejanom Stankovićem na kormilu baš štuca. Dobili su crveno-beli dva žestoka šamara u razmaku od samo četiri dana, meru šampionu su uzeli TSC i Partizan, pa je Deki za samo 11 prolećnih mečeva ostvario lošiji učinak od Vladana Milojevića za celu polusezonu.

Tim iz Ljutice Bogdana je tokom jeseni uglavnom delio lekcije protivnicima. Na 20 mečeva ekipa predvođena Vladanom Milojevićem ostvarila je 18 pobeda, dok su bodovi ispušteni samo na gostovanjima protiv Javora (1:1) i Partizana (0:2). Takođe, odigrana su i dva Kup meča, u kojima je Zvezda izašla kao pobednik protiv Trepče i Mačve.

Dakle, Milojević je za celu polusezonu ispustio samo pet bodova, a imao je i maksimalan učinak u Kupu. A onda je došlo do smene trenera, u njegove cipele je ušao dotad neiskusni Dejan Stanković, koji je na 11 prolećnih mečeva ispustio više bodova na dvostruko manje mečeva od prethodnika.

Prvi kiks Deki je ostvario u Inđiji, kada je njegov tim jedva izvukao remi (1:1), da bi već u narednom kolu bio ostvaren još jedan remi. U već "čuvenom" večitom derbiju Zvezda i Partizan su odigrali bez golova.

Međutim, mogao je Stanković da se pohvali da nije osetio gorčinu poraza, što se, pak, promenilo ove nedelje. Najpre su crveno-beli tresnuli o zemlju u večitom derbiju, jer je Partizan golom Bibrasa Natha onemogućio Zvezdu da osvoji duplu krunu, da bi nova lekcija stigla samo četiri dana kasnije. U Senti.

Protiv šampiona je slavio i TSC, čime je otvorio brojne slobosti Zvezdae. Nije Stanković imao rešenja da bilo šta promeni, pa će sezonu okončati sa lošijim učinkom od Milojevića, iako je imao kudikamo manje mečeva. I lakši posao.

Naime, nekadašnji reprezentativac Srbije je Zvezdu u prvenstvu vodio na devet duela (u subotu će i 10. put u Superligi biti na klupi crveno-belih) i izgubio je sedam bodova, dva više od prethodnika. A doživeo je i poraz u Kupu Srbije, što se Milojeviću nije desilo.

Ova statistika još više dobija na značaju ako se zna da je Deki zbog koronavirusa vodio ekipu na dvostruko manje utakmica. Priliku za popravni će imati u subotu protiv Proletera, kada će Zvezda i proslaviti titulu, ali to neće promeniti činjenicu da će sezonu okončati sa lošijim učinkom od prethodnika.

Učinak Vladana Milojevića ove sezone

Superliga: 20 mečeva, 18 pobeda, jedan remi, jedan poraz

Kup Srbije: dva meča, dve pobede

Učinak Dejana Stankovića ove sezone

Superliga: devet mečeva, šest pobeda, dva remija, jedan poraz

Kup Srbije: dva meča, jedna pobeda, jedan poraz

Direktno

Komentari