VEČITI, OGADILI STE NAM FUDBAL! PO(R)UKA ZA TERZU, VUČELU I EKIPU, ima u svim knjižarama jedna knjiga, zove se BONTON, pročitajte je! AMAN!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • VEČITI, OGADILI STE NAM FUDBAL! PO(R)UKA ZA TERZU, VUČELU I EKIPU, ima u svim knjižarama jedna knjiga, zove se BONTON, pročitajte je! AMAN!

U nedelju 11. oktobra 2020. godine, beše to „jako davno” pre tačno devet dana direktor Crvene Zvezde Zvezdan Terzić se obratio javnosti sledećim saopštenjem

„Milorad Vučelić je moj veliki sportski rival, nekad smo možda i prelazili granicu fer pleja, ali uvek sam ga poštovao kao pametnog i mudrog čoveka. Kroz sport sam ga upoznao kao velikog borca i ne sumnjam da će ovu bitku da dobije! Želim mu brz oporavak od korone, da što pre izađe iz bolnice i vrati se svojoj porodici i rukovođenju svojim klubom”, napisa doktor srpskog fudbala.

Sledeće nedelje, sedam dana 18. oktobra se oglasi isti čovek novim saopštenjem u kom javno iznese svoje mišljenje.

„I ova utakmica je pokazala ogromnu razliku u kvalitetu između Crvene zvezde i Partizana. Partizan je igrao bunker sve vreme jer su svesni da nemaju kvalitet. Nisam zadovoljan nerešenim rezultatom, Zvezda je morala da pobedi ovakav nikakav Partizan, verovatno najslabiji u njegovoj istoriji. Sudija Simović je bio katastrofalan, sve je dosudio u korist Partizana, ne znam ko i zašto štiti ovakav Partizan. Nadam se da su i njihovi navijači svesni njihove nemoći”, naveo je „Alfa i omega” crveno-belih Zvezdan Terzić.

Pre doktora saopštenjem se putem medija javio generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

„Izuzetno sam nezadovoljan zbog načina na koji nam je oteta pobeda nad Crvenom zvezdom. Pre jednaesterca je dosuđen nepostojeći korner, tako je i izmislio situaciju da pokaže na belu tačku. Takođe je do 70. minuta prevideo crvene kartone za Sanoga i Kataija, što je bilo očigledno. Očito je da je sudija Simović obavio svoj deo posla, u poluvremenu je primio poziv koji se ne odbija. Čestitam i njemu i nalogodavcu na obavljenom poslu”, napisa ne doktor, nego diplomirani pravnik iz Humske 1.

Istina je jedna, jedina i svi koji nisu klubaški ostrašćeni i koji su gledali tugu od ovog nekada gordog „večitog” derbija je vide. Utakmica je bila užasna, sa puno „prljavištine”, žutih kartona, sa mnogo prekida, bez tečnih akcija, uigranih kombinacija. Zvanična statistika je neumoljiva i ona kaže da je Partizan slovom i brojem uputio jedan (1) udarac u okvir gola rivala, a Crvena zvezda čak dva (2).

Istina je i to da se ovog leta Partizan mučio kao Isus Hrist protiv Letonaca, a zatim Moldavaca i pobedio 1:0. Crvena zvezda je uz iskreno govoreći veliku dozu sreće pobedila Tiranu 1:0, zatim izgubila od kiparske Omonije i na neutralnom terenu savladala Ararat iz Jermenije. To govore fakti.

Zato draga gospodo i iz Humske 1, ali i vi iz Ljutice Bogdana 1 ne bi bilo loše da se pre nego što se obratite javnosti pogledate u ogledalo i vidite kako igraju vaše, bez ikakve dileme, preskupo plaćene zvezde i zvezdice, pa da se onda osvrnite na igru komšija, na suđenje, na (ne)sportsko ponašanje i slične koještarije. U svim knjižarama u Beogradu ima jedna knjiga koja se zove „Bonton” pa je malo pogledajte. Nije na odmet. Ogadili ste fudbal ovom narodu.

Teleks.info

Komentari