(VIDEO) OBRNI-OKRENI MI SMO DUNSTERI! Tumbakoviću spremaj ekipu za baraž Lige nacija! MOŽDA PROĐEMO NORVEŽANE, ŠKOTE ILI FINCE!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • (VIDEO) OBRNI-OKRENI MI SMO DUNSTERI! Tumbakoviću spremaj ekipu za baraž Lige nacija! MOŽDA PROĐEMO NORVEŽANE, ŠKOTE ILI FINCE!

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Portugalije sa 4:2 u meču kvaifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koji je ujedno i bio debitantski za novog selektora Orlova Ljubišu Tumbakovića.

Srbija je ovim porazom gotovo izgubila sve šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo! Naša selekcija ima šansu da se ipak nađe na smotri evropskog fudbala, ali kroz baraž Lige nacija (C grupa)

Posle meča, selektor je prokomentarisao svoj prvi meč na klupi nacionalnog tima od kada je početkom jula postavljen na to mesto.

- Pokušali smo da odigramo na neki naš kvaltet koji je ovog momenta realan, a istog momenta da igramo sa reprezentacijom koja ima sedmoricu, osmoricu vanserijskih igrača. I onda je teško bilo sve zatvoriti, a u isto vreme napraviti nešto prema napred. Onda smo se odlučili za jedan deo taktike koji je od prilike nama davao neku šansu. To je dobro izgledalo u prvom poluvremenu, bez obzira što je delimično utisak, kada gledaš sa strane, na strani Portugala. Oni imaju posed, imaju dominaciju, imaju igrače koji mogu u svakom momentu da naprave neki višak. Ipak su to zatvorili. Onda smo na kvalitet, na koji smo želeli to probijali, po jednom boku, po drugom boku - rekao je Tumbaković.

I zaista, Filip Kostić i Darko Lazović su po krilima radili dobar posao tokom prvog poluvremena u periodu kada je Srbija imala inicijativu.

Međutim, nijedan od njihovih prodora nije urodio plodom, a Portugal je poveo pogotkom Karvalja posle greške odbrane Srbije.

- Nedostajalo nam je tu malo mirnoće, da završni pas bude kvalitetniji kako bi eventualno i mi poveli. Ali, to je bio taj period kada nije bilo šansi. Onda primimo taj gol koji nas je praktično malo vratio korak unazad. Onda nešto juriš, igraš kod kuće, a moraš protiv fantastične ekipe da juriš rezultat i to nije lako - napomenuo je Tumba.

Našoj reprezentaciji sledi novi izazov za tri dana, kada prvotimci Srbije idu u Luksemburg.

- Izanaliziraćemo utakmicu i izvućićemo ono što je dobro. Nadam se da je bilo nekih lepih stvari za ovako tvrde i teške utakmice. Otom-potom. Da prenoći pa ćemo da razmišljamo i o Luksemburgu - zaključio je strateg Orlova.

Da ne pravimo dodatne kalkulacije kako bi naša reprezentacija moga kroz kvalifikacije na EP (može samo čudo da nas odvede), pozabavićemo se drugom, u ovom trenutku realnom opcijom! Dakle, kroz baraž Lige nacija!

Sve selekcije, koje grupnu fazu takmičenja završe na prvom mestu svoje grupe (Liga c) idu u višu ligu - Ligu B. Pored toga, dobijaju šansu i da izbore kartu za Evropsko prvenstvo. Kako? Četiri najbolje ekipe u grupama Lige C se ukrštaju u polufinalu, potom finalu, a pobednik ide na prvenstvo Starog kontinenta.

‘Orlovi’ su osvojenim prvim mestom u grupi obezbedili plasman u ‘B’ Ligu nacija i baraž za Evropsko prvenstvo. Baraž čini fajnal-for ‘C’ lige sastavljen od pobednika četiri grupe. Pored Srbije to su Škotska, Norveška i Finska (ili Bugarska - Finci su na putu da se direktno plasiraju na EP). Šta više već je poznato sa kim bi Srbija mogla da igra u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo, a to je selekcija Norveške.

Zemlja fjordova bi bila domaćin tog meča, jer je na ukupnoj tabeli zauzela drugo mesto, a treće je pripalo Srbiji. Drugi par bi činile prvoplasirana Škotska i četvrtoplasirana Finska (Bugaska), a meč bi se igrao u Glazgovu ili Edinburgu. Pobednici ta dva meča kroz nekoliko dana bi se sastali u finalu, a domaćina bi oderdio žreb, što znači da bi ta utakmica mogla da se odigra u Srbiji. Kada se pogleda društvo, čini se da bi ‘orlovi’ mogli da se nađu na EP preko Lige nacija i baraža.

Teleks.info


Komentari