(VIDEO) STANKOVIĆU STIŽE NAPADAČ OD SEDAM MILIONA! Tim Matavć je slobodan, a igrao je za Augsburg, Đenovu, Nirnberg i Vitese...

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) STANKOVIĆU STIŽE NAPADAČ OD SEDAM MILIONA! Tim Matavć je slobodan, a igrao je za Augsburg, Đenovu, Nirnberg i Vitese...

Posle nove povrede Ričmonda Boaćija svima u klubu je jasno da je Crvenoj zvezdi potreban napadač koji ce igrati u kontinuitetu. Naime, kako "Beogradski portal" saznaje, velika ćelje trenera crveno-belih Dejana Stankovica je Slovenac Tim Matavć (31).

Karijeru je započeo u malo poznatom klubu iz Slovenije pod nazivom Bilje, odakle odlazi u Goricu gde se profiliše kao jedan od najperspektivnijih napadača u prvenstvu. Njegov talenat je prepoznao holandski Groningem koji ga dovodi sa nešto više od milion evra. Poslednjeg dana avgusta 2011. godine prelazi u slavni PSV. Filipsovci ga plaćaju čak 7 miliona evra, a slobodno se može reći da je u Ajndhovenu pružio neke od najboljih partija u karijeri.

Za PSV je odigrao 102 utakmice u kojima je postigao 44 gola i zabeležio 18 asistencija.

Igrao je još i za Augsburg, Đenovu, Nirnberg i Vitese za koji je nedavno završene sezone, na 25 utakmica postigao 12 golova.

Matavć je visok 188 centimetara i trenutno je slobodan igrač. Ono što zlata vredi kod Slovenca sem golgeterskih sposobnosti je timski duh, ali i sjajan osecaj za asistenciju koji ga krasi kroz citavu karijeru.

Za reprezentaciju Slovenije odigrao je 36 meceva i postigao 10 golova.

SD

Komentari