(VIDEO) VULETIĆ: FS SRBIJE RADI NA UNIŠTENJU PARTIZANA, ZAŠTO ĆUTE BJEKOVIĆ I TUMBAKOVIĆ?! Igramo “tango smrti” i igraćemo ga do kraja!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) VULETIĆ: FS SRBIJE RADI NA UNIŠTENJU PARTIZANA, ZAŠTO ĆUTE BJEKOVIĆ I TUMBAKOVIĆ?! Igramo “tango smrti” i igraćemo ga do kraja!

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić gostovao je u emisiji ‘Bez ustručavanja’ u kojoj je govorio o aktuelnom momentu u srpskom fudbalu i Partizanu.

Vuletić je najpre govorio o Partizanu i treneru kluba Savi Miloševiću.

– Cela uprava FK Partizan stoji iza svog trenera i u potpunosti mu daje podršku. Savo Milošević je došao u jako teškom trenutku, kada su i igra i položaj na tabeli bili na upitnom nivou. Iako je Milošević obeležio 2016. godinu kada smo se našli na suprotnim stranama, od kako je postao trener prvog tima – on je Partizan. Na početku svog rada došao je na nadmoćan način to četvrtog uzastopnog Kupa Srbije i Partizan je u tom smislu postavio standard. Napravio je hrabar potez, precrtao je veliki broj igrača, uspeo da uđe u Ligu Evrope i, konačno, da oplemeni igru Partizana što smo na najbolji mogući način videli i u ‘večitom’ derbiju. Savo je produžio ugovor, Savo je naš – rekao je Vuletić i potom nastavio:

– Savo ume sam da kaže da je on i lud i nenormalan, jer je prihvatio trenersku funkciju u tom trenutku. On je lucidan čovek, zna šta radi, vrlo je elokventan i inteligentan, fudbalski pismen. Predan je radnik, a oko sebe ima najbolje stručnjake iz oblasti kondicije, taktike… Izražavam im veliko poštovanje – rekao je Vuletić i dodao da je Savo promenio filozofiju života u Partizanu, ne samo igre, već i pristupa, igračke sposobnosti da prepoznaju trenutak.

Govorio je Vuletić i o neprijateljima crno-belih, dodavši da FS Srbije radi na uništenju Partizana.

– Ako me pitate ko radi na uništenju Partizana, evo jednog od odgovora. Direktno to čini Fudbalski savez Srbije. Oni su usvojili odluku o podeli bodova 20 dana pred početak sezone, potpuno samoinicijativno, bez ikakvih konsultacija sa klubovima, iako je prvobitan predlog bio odbijen. U FSS postoji ‘zavet ćutanja’ među mnogim partizanovcima koji se u njemu nalaze. Recimo, najtrofejniji trener u istoriji Partizana Ljubiša Tumbaković, selektor ‘A’ reprezentacije, izjavljuje da bi zvao nekoga iz Partizana ako bi u njemu bilo kakvog kvalitetnog igrača. Na moju žalost, moram da spomenem i Nenada Bjekovića, koji je prvi iza Slaviše Kokeze.

Govorio je i o promeni pravilnika o registraciji igrača.

– U avgustu je postojao pravilnik FSS u kom je stajala reč ‘igrači’ u pogledu mogućnosti dovođenja slobodnih igrača na tržištu. Partizan je tada doveo Lazara Markovića, a kada je želeo da dovede izvesnog Rajkovića, generalni sekretar Jovan Šurbatović, inače bivši vođa zvezdinih navijača, poslao je dopis u kom menja pravilnik i reč ‘igrači’ u reč ‘igrač’. Tako mi ostajemo bez igrača, sa kojim bismo verovatno imali bolji rezultat u Hagu da je igrao, recimo, Rajković. To su mali, bočni, ali jako teški udarci koje Partizan danas trpi.

Na kraju o ‘Tangu smrti’…

– Mi smo glavni konkurent za osvajanje Kupa, držimo ga u našim vitrinama i imamo šansu za peti vezani trofej. Da, za mene bi to bio utešni trofej. Zaista mislim da u ovo vreme igramo tango smrti. I apsolutno želimo da ga igramo do kraja. Mi smo ga igrali 2017. godine kada smo osvojili mnogima najomiljeniju ‘duplu krunu’ u istoriji Partizana. Ali sve ovo što se danas dešava je posledica ‘tog tanga smrti’, ali vredelo je. Svi znamo koliko je krvi, znoja i muke proliveno tada, kakva je sinergija tada postojala u i oko kluba, svi smo disali kao jedan. Ali, budite uvereni, igraćemo opet ‘tango smrti’.

Potpredsednik Partizana govorio je i o aktuelnom stanju u srpskom fudbalu, najvećem rivalu Crvenoj zvezdi, ambicijama za budućnost, a sve to pogledajte u sledećem prilogu:

Hotsport

Komentari