VOŽDOVAC PLATIO CEH ZA OMONIJU SA ŠEST KOMADA, BLISTAO ITALIJAN FALĆINELI! Crveno-beli zadržali maksimalan učinak!

    foto: FK CZ
    Podeli
  • VOŽDOVAC PLATIO CEH ZA OMONIJU SA ŠEST KOMADA, BLISTAO ITALIJAN FALĆINELI! Crveno-beli zadržali maksimalan učinak!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Voždovac na svom terenu sa 6:0 (3:0) u okviru 8. kola Superlige Srbije. Ubedljivom igrom i prelepim golovima izabranici Dejan Stankovića jasno su stavili do znanja da je poraz od Omonije bio samo loš dan.

Navijači su ga gledali skeptično, doduše opravdano, zbog očajne statistike proteklih sezona, a promašen penal u Nikoziji bio je samo otežavajuća okolnost za njega. Međutim, Dijegu Falćineliju bilo je potrebno da kao starter odigra samo 40 minuta da razuveri sve "neverne Tome". Italijan je pogađao u 17 i 40 minutu prvog poluvremena i svima stavio do znanja da će biti veliko pojačanje za klub iz Ljutice Bogdana. Sjajno se "kapirao" sa Kataijem, stvorili su njih dvojica još nekoliko šansi, ali konkretnog ishoda nije bilo.

Ono što je obeležilo prvi deo utakmice, uprkos tome što se Zvezdina šesnaestica upisala dva puta u strelce jeste fenomenalni pogodak Željka Gavrić. Izdanak Omladinske škole crveno-belih je fenomenalnim golom u 20. minut stavio do znanja kompletnom stručnom štabu da mu je mesto u startnih 11. Udarac od prečku, sa 20-tak svojom paradom ulepšao je golman "zmajeva" Miloje Preković. Sa rezultatom 3:0 otišlo se na pauzu.

Festival prelepih golova nastavio se i u drugom delu susreta. Crveno-beli nisu stali. Prvo je Veljko Nikolić sjajni volej udarcem u 55. minutu povećao na 4:0, a samo 120 sekundi kasnije u listu strelaca se upisao Mirko Ivanić. Reprezentativac Crne Gore je sa ivice šesnaesterca pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa. Do kraja susreta u listu strelaca upisao se i Milan Pavkov. Visoki napadač je konačan rezultat postavio samo nekoliko sekundi pre kraja meča.

Crvena zvezda se ovom pobedom učvrstila na prvom mestu, zadržan je maksimalan učinak. Aktuelni šampion ima 24 boda. Voždovac je 10. sa isto toliko osvojenih poena.

SD

Komentari