VULETIĆU, STIDIŠ LI SE TI IČEG?! BRUKAŠ PARTIZAN, ŠIRIŠ MRŽNJU PREMA ZVEZDI… Crno - bele brani u UEFA tako što pljuje i tužika crveno-bele!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • VULETIĆU, STIDIŠ LI SE TI IČEG?! BRUKAŠ PARTIZAN, ŠIRIŠ MRŽNJU PREMA ZVEZDI… Crno - bele brani u UEFA tako što pljuje i tužika crveno-bele!

Partizan će utakmicu protiv AZ Alkmara igrati samo pred decom, kao protiv Moldeae. Nadležno telo UEFA je odbilo žalbu kluba iz Humske, tako da prvobitna odluka ostaje na snazi. Na videlo je, međutim, izašao sadržaj žalbe u kojoj potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić objašnjava poreklo pokliča p…. ciganska i pominje – Crvenu zvezdu.

Vuletić je naglasio da pogrdno skandiranje Mičelu Donaldu u meču protiv Malatije “p…. ciganska” nije motivisano rasističkim pobudama, već njegovim igranjem za Crvenu zvezdu.

– Ovde je reč o internom, a ne univerzalnom jezičkom i sintaksičkom značenju ovog pokliča koji, podvlačimo, nema baš nikakve veze sa rasizmom – napisao je Vuletić.

Potpredsednik Partizana potom je u žalbi naveo primer sa utakmice Crvena zvezda – Keln, sa priloženim snimcima povuka sa tribina.

– Na ovim snimcima se jasno vidi da navijači FK Crvena zvezda igračima i navijačima Kelna skandiraju “Deutsche Schweine”. Delegat ovu opasku nije ni uneo u svoj izveštaj, niti je to učinio FARE izvestilac.

Poredeći dva događaja, Vuletić je uputio pitanje “da li se Nemci nazivaju svinjama, ili je reč o rasizmu”.

– Da li bi svaki prosečan delegat ili FARE izvestilac ovakav poklič okarakterisao kao rasistički, ukoliko se poklič “p… ciganska” na ovakav način tretira kao rasistički? Dakle, ili su oba rasistička, ili nije nijedan.

U izveštaju sa meča Partizan – Malatija stajalo je da je jedan od navijača dva puta Donaldu doviknuo “majmune”.

– FK Partizan se o ovome nije mogao ni izjasniti, budući da nema ove opaske u izveštaju delegata koji je dat kao osnov FK Partizan da se izjasni pri otvaranju disciplinskog postupka. Štaviše, delegat čak navodi da on nije čuo ni skandiranja “p… ciganska”, ali ih navodi u svom izveštaju, i to kao deo izveštaja FARE izvestioca.

Vuletić izražava sumnju da je rasistički poklič nekadašnjem kapitenu rivslog kluba uputio navijač Partizana.

– Na snimku koji vam je predočen, 35.000 ljudi glasno skandira “Deutsche Schweine” i delegat i FARE izvestilac to ne evidentiraju. Ovde pojedinac skandira, taj pojedinac može biti pripadnik rivalskog kluba, infiltriran da učini inkrimisano delo. Ovde nije reč o 35.000 navijača koji čine isto delo – naveo je Vladimir Vuletić u žalbi.

Komentari