ZVEZDA BENU NUDI 650.000 GODIŠNJE, PLUS BONUSI! DIL JE POSTIGNUT, ČEKA SE POTVRDA IZ LJUTICE BOGDANA! Crveno-beli rešili najveći probelm!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ZVEZDA BENU NUDI 650.000 GODIŠNJE, PLUS BONUSI! DIL JE POSTIGNUT, ČEKA SE POTVRDA IZ LJUTICE BOGDANA! Crveno-beli rešili najveći probelm!

Bilo je neizvesnosti, čak se u jednom trenutku pomislilo da od dogovora nema ništa, ali Crvena zvezda i El Fardu Ben su pred nastavkom saradnje. Posle dva meseca intenzivnih pregovora reprezentativac Komorskih Ostrva uskoro bi trebalo da potpiše novi, dvogodišnji ugovor sa srpskim šampionom, prenosi Sportski žurnal.

Posle odličnih ovosezonskih igara i 13 prvenstvenih golova El Fardu Ben je imao određne finansijske zahteve. Želeo je godišnju platu od 700.000 evra, Crvena zvezda je nudila sto hiljada manje, uz obrazloženje da je to trenutni limit kada su u pitanju najplaćeniji igrači. Ipak, zainteresovane strane su se našle na pola puta. Prema informacijama Sportskog žurnala Ben će na Marakani zarađivati 650.000 evra uz dodatak da bi kroz bonuse lako mogao da podeblja zaradu. Naravno, to će zavisiti od timskog i individualnog učinka.

Ben je odličnim igrama ovog proleća praktično naterao upravu Crvene zvezde da bude konkretnija u smeru novog ugovora. Za srpskog šampiona bi bilo katastrofalno da je ostao bez nadoknade kada je u pitanju igrač takvog profila. Takođe, snažni ofanzivac se u prethodnom periodu profilisao kao jedan od najboljih stranaca u novijoj istoriji Crvene zvezde. Postigao je 43 gola, imao veliki doprinos u oba plasmana u Ligu šampiona. Pamti se za sva vremena noć u Salcburgu.

Takođe, pitanje je da li bi Crvena zvezda tokom letnjeg prelaznog roka našla igrača više klase u odnosu na Bena. Nekadašnji član Olimpiijakosa je adaptiran na klub i grad, odlično se uklapa u viziju Dejana Stankovića, što je bio slučaj i ranije sa Vladanom Milojevićem. Posle meča sa Mačvom Ben je priznao da mu je Stanković dodelio ulogu vođe tima, što govori o poverenju mladog stručnjaka.

Ben letos nije licenciran za Ligu šampiona, jer je posle utakmice sa Jang Bojsom otišao na završni čin pregovora u Saudijsku Arabiju. Sve je praktično bilo završeno, ali se Ben vratio neobavljenog posla. Očigledno, na licu mesta, je uvideo da to nije sredina u kojoj želi da nastavi karijeru. Igrao je samo prvenstvene utakmice i izborio se da bude trenutno najbolji strelac lige.

Iako nije na prvu loptu produžio ugovor rukovodstvo Crvene zvezde nije želelo da iz takmičarskog tima odstrani Bena. Njegov doprinos je bio suviše veliki, pa bi i u najgorem scenario bio viđen slučaj prilikom odlaska Mičela Donalda i Damijena Le Taleka.

Mozzartsport

Komentari