ZVEZDA I PARTIZAN DELE MEGDAN 161 PUT! MILOŠEVIĆ: NAPAŠĆEMO, ali ne grlom u jagode...! MILOJEVIĆ: NE TREBA NAM DODATNI MOTIV!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ZVEZDA I PARTIZAN DELE MEGDAN 161 PUT! MILOŠEVIĆ: NAPAŠĆEMO, ali ne grlom u jagode...! MILOJEVIĆ: NE TREBA NAM DODATNI MOTIV!

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević poručio je da ne zna da li su mu slatke ili teške muke da sastavi ekipu za derbi protiv Partizana zbog velikog broja stranih igrača. Deveto kolo Superlige srbije završava se "večitim" 161. derbijem koji će se igrati u nedelju na Partizanovom stadionu u Humskoj od 18 sati.

"Sama činjenica da je derbi govori dosta toga, početak je prvenstva, dolazi posle, poželeo bih da bude dobra predstava na terenu i van njega. Svi akteri bi trebalo uživaju", rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

On ističe da još uvek nije doneo odluku koja četiri stranca će biti u timu u konkurenciji Van La Pare, Tomanea, Žandera, Boaćija, Marina, Garsije, Bena i Kanjasa.

"U situaciji smo koja nije nova, imamo veliki broj stranaca, a samo četvorica mogu da budu u protokolu. Razgovarao sam sa njima još pre nekoliko kola, i kao profesionalci su shvatili", rekao je Milojević, dodavši da je prvi put ima ovakav problem da sastavi tim i da "ne zna da li su to slatke ili teške muke" zbog konkurencije.

Za meč protiv Partizana nije potreban dodatni motiv, naglašava trener Zvezde.

"Igramo s Partizanom, ne treba nam dodatni motiv i igračima ne moram ništa da kažem. Motiv je sam po sebi. Svaki dobar potez se meri 10 puta bolje, isto tako i lošiji. Nije isto kada se napravi greška na derbiju, sve je pod dodatnom lupom. Tu se i postaje igrač", rekao je trener Zvezde.

Rodić je juče trenirao i Milojević očekuje da bude spreman za utakmicu. Milojević nije želeo da komentariše izjavu generalnog direktora Partizana Miloša Vazure da su crno-beli u boljoj formi.

"Ne komentarišem tuđe izjave. Demokratija je, svako ima pravo da kaže šta misli", rekao je Milojević.

Za Partizan kaže da ima dobru ekipu sa Nathom, dvostrukim strelcem protiv AZ Alkmara.

"U derbiju nema favorita, ni prednosti domaćeg terena, nema ni dodatnog pritiska, ni koliko ko ima bodova, a tu je presti? koji je najbitniji. Nije utakmica za trofej", zaključio je Milojević.

S druge strane, trener fudbalera Partizana Savo Milošević najavio je ofanzivnu igru protiv Crvene zvezde i napad na tri boda u predstojećem večitom derbiju na svom stadionu u Humskoj. "Večiti" 161. derbi, u okviru 9. kola Superlige Srbije, igra se u nedelju od 18 sati na stadionu u Humskoj.

"Očekivanja su najveća, želimo dobar rezultat ako želimo da ostanemo u trci za titulu. Biće jako teško doći do pobede, ali igramo kod kuće, gde smo igrali dobro ove sezone. Ako uspemo da ponovimo partije, možemo da se nadamo uspehu", rekao je Milošević na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

Kako je naglasio, za razliku od njegovog tima, ne očekuje ofanzivan pristup Zvezde.

"Ne očekujem ofanzivnu Zvezdu, iz toga proizilazi da ćemo mi morati da budemo ofanzivni. Više smo opredeljeni tako, igramo na gol više, ne možemo da menjamo mentalitet. Volimo da napadamo, ali biće potrebna i dobra odbrana, uz dozu rizika. Medutim, nećemo grlom u jagode i da budemo naivni", rekao je Milošević.

On je, međutim, na pitanje da li mu problem pravi to što ne zna postavu rivala zbog većeg broja stranaca odgovario: "Pretpostavljam da ni Vlada (trener Zvezde Milojević) ne zna tim, isto tako i ja. To su sve čari derbija, isto tako i posla. Teško nam je da pričamo unapred, neke stvari moraju da se pretpostavljaju".

Milošvić smatra da će evropske utakmice večitih ove nedelje, protiv Bajerna i AZ Alkmara, uticati na fizičku spremu za derbi.

"Ne verujem da može da se izvuče 100 posto iz svakog igrača. Radili smo letos na tome, akcenat je bio baš kako bismo izdržali što duže ovaj ritam", naveo je Milošević i dodao da je posebno bitan i psihološki momenat.

Milošević kaže da se raduje sutrašnjem derbiju.

"To su utakmice za koje se živi. Fraza je, ali tako je... Pravi izazov", zaključio je.

Večiti 161. derbi igra se u nedelju na Partizanovom stadionu u Humskoj od 18 sati.

Teleks.info/Tanjug

Komentari