ZVEZDA I PARTIZAN SRBIJI DONOSE DVA MESTA U LIGI ŠAMPIONA, ALI... Mogu i da nas ukanale ako puknu od Ludogoreca i Flore!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ZVEZDA I PARTIZAN SRBIJI DONOSE DVA MESTA U LIGI ŠAMPIONA, ALI... Mogu i da nas ukanale ako puknu od Ludogoreca i Flore!

Posle završetka evropskih kvalifikacija za Mundijal i redovnog kola nacionalnih prvenstava za vikend, vreme je za nastavak takmičenja u Ligi šamnpiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija, u kojima srpski predstavnici, Crvena zvezda i Partizan imaju odličnu priliku za novu žetvu bodova za UEFA koeficijent.

Šampion Srbije dočekuje Ludogorec u LE dok Partizan gostuje Flori u Estoniji u okviru LK i čini se da je ovo sjajna prilika za dve pobede srpskih predstavnika s obzirom da su i jedni drugi favoriti.

Naime sa dve pobede bi Srbija zaradila 1,000 bodova, na trenutnih 29,375, odnosno samo 2,025 manje od Ukrajine prema sadašnjem saldu.

Ukrajince ovih dana čeka pravi pakao. Kijevski Dinamo igra sa Bajernom, Šahtjor gostuje Interu kome su očajnički potrebni bodovi, dok i Zorija ide na noge Romi u glavnom gradu Italije.

Zaista pretežak raspored i lepa prilika da se Zvezda i Partizan dobrim rezultatima približe Ukrajini.

Prvi cilj je bio da Srbija nađe mesto među 15 najboljih, ali kako je sada u dobroj poziciji zbog "večitih", koji će i na proleće najverovatnije voditi bitke u Evropi, ambicije su znatno više.

Ta famozna 11. pozicija bi donela petog predstavnika našoj zemlji u Evropi, od kojih bi dva igrala u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a ostali se borili i u Ligi Evrope, odnosno odmah preskočili Ligu konferencija.

Matematički i dalje nismo sigurni iznad famozne crte i 15. mesta, bez obzira na to što imamo više od četiri boda od Čeha, Kiprana i Turaka, koji su van tog društva, ali Česi Turci imaju po tri, a Kiprani dva predstavnika.

Razloga za optimizam sigurno ima, na oba zadatka, ali čini se da je upravo ovaj četvrtak verovatno ključan.

SD

Komentari