ZVEZDA IMA NASLEDNIKA PROSINEČKOG, ZA GARDIJAN JE MEĐU 60 NAJ TALENATA, A ZOVU GA I PLAVOKOSI MESI! Jurili su ga Barsa i PSŽ, ali…

    foto: Fotoilustracija/FK CZ/Printskrin
    Podeli
  • ZVEZDA IMA NASLEDNIKA PROSINEČKOG, ZA GARDIJAN JE MEĐU 60 NAJ TALENATA, A ZOVU GA I PLAVOKOSI MESI! Jurili su ga Barsa i PSŽ, ali…

Britanski list "Gardijan" objavio je listu 60 najtalentovanijih mladih fudbalera rođenih 2003. godine među kojima je i ofanzivac Crvene zvezde Mateje Bačanina, koji nosi dres omladinske selekcije.

Momak sa kojim je Crvena zvezda pre dve nedelje produžila ugovor, ponovio je uspeh Dejana Joveljića, koji se pre četiri godine našao na "Gardijanovoj" listi.

O Bačaninu su autori teksta rekli:

- Kada budete slušali o Bačaninu, a velike su šanse da hoćete, najviše će se govoriti o njegovom izgledu i o tome da je "Zvezdin plavokosi Mesi", dok ga drugi porede sa legendom kluba Robertom Prosinečkim. Bačanin ostavlja utisak izgledom, ali i elegancijom. Brzonogi ofanzivni vezista koji je potpisao profesionalni ugovor sa Zvezdom sa svega 15 godina, uprkos interesovanju Barselone i PSŽ-a, ima sposobnost da diktira tempo na meču sjajnim kretanjem i prefinjenom tehnikom. Često se vraća i na centar igrališta kako bi prihvatio loptu i veoma je sposoban u tome da "pobegne" čuvaru, kao i da kreira šanse zahvaljujući sjajnim driblerskim kvalitetima i "ubitačnim" pasovima. Takođe, tu je i prisustvo u defanzivi, gde mu dugačke noge pomažu u zaustavljanju protivničkih napada. Igrao je Ligu šampiona za mlade sa 16 godina i trenutno je u omladincima Crvene zvezde, a očekuje se da bi mogao i da debituje za seniorski tim do kraja sezone.

Mateja Bačanin je rođen 22. septembra 2003. godine u Smederevu, a u Crvenoj zvezdi je već osam godina. Ove sezone je već postigao devet pogodaka za omladinski tim Crvene zvezde.

Espresso.rs

Komentari