ZVEZDA JE PRODALA LAZETIĆA, IDE I PAVKOV, ALI... Crveno-beli dres oblači zver iz Portugala!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ZVEZDA JE PRODALA LAZETIĆA, IDE I PAVKOV, ALI... Crveno-beli dres oblači zver iz Portugala!

Čelnici FK Crvena zvezda rešili su da krenu u novu misiju, kako bi već sada kaparisali Oskara Estupinjana, najboljeg strelca portugalske Vitorije Gimaraeš.

Snažni Kolumbijac ima važeći ugovor sa članom Primeire do juna ove godine, što u praksi znači da može slobodno da pregovara sa zainteresovanim klubovima, čak i ugovori transfer, saznaje Mozzart sport.

Crvena zvezda je već pre novogodišnjih praznika počela da se raspituje o uslovima pod kojim bi Estupinjan došao u Beograd. U Ljutice Bogdana vlada optimizam kada je reč o potencijalnom transferu, mada su svesni da je ispred njih jako težak zadatak. Posebno što je Vitorija po vestima iz Portugalije ponudila Estupinjanu nastavak saradnje i novi dvogodišnji ugovor.

Momak koji je rođen u Kaliju 1996. godine igra jednu od najboljih sezona u karijeri. Na 15 prvenstvenih mečeva postigao je osam golova i u ovom trenutku je najbolji strelac Vitorije Gimaraeš. Estupinjan je blistao i u poslednjem prvenstvenom kolu kada je sa dva gola kumovao pobedi Vitorije nad Estorilom (3:1).

Ubojiti Kolumbijac je ponikao u Onse Kaladesa, za koji je debitovao kao dete kluba i tinejdžer. Brzo ga je matični klub prodao Vitoriji Gimaraeš u transferu vrednom 450 hiljada evra.

Portugalci su ga slali na pozajmice, a od 2020. godine se ustalio u redovima trenutno šestoplasiranog tima Primeire. Prethodne takmičarske godine je postigao osam prvenstvenih golova, što znači da je ove sezone već izjednačio taj učinak.

SD

Komentari