ZVEZDA NASTAVILA PRAKSU PRODAJ MLADO I TALENTOVANO, kupi polovno i sumnjivog kvaliteta! Miloš Pantović je sad igrač Sitija!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ZVEZDA NASTAVILA PRAKSU PRODAJ MLADO I TALENTOVANO, kupi polovno i sumnjivog kvaliteta! Miloš Pantović je sad igrač Sitija!

Posle braće Luke i Ivana Ilića, Mančester Siti doveo je još jednog fudbalera Crvene zvezde! Šampion Premijer lige kupio je jednog od najboljih igrača omladinskog tima crveno-belih Miloša Pantovića, koji će u nastavku karijere biti pod budnim okom Građana.

Zvezda jer tako nastavila sa blago rečeno sramotnom politikom rasprodaje svojih najtalettovanijih mladih igrača, koju u većini slučajeva nisu stigli da odigraju ni minut u prvom timu! Prosto, morali su da idu i da se na njima uzme neka kinta kako bi se kupili polovni stranci, pritom još i sumnjivog kvaliteta.

Podsetimo, desno krilo Luka Velikić pozajmljen je Valensiji za 800.000 evra, s mogućnošću otkupa za milion evra. Centarfor Njegoš Kupusović pozajmljen je nemačkom drugoligašu Aueu. Po isteku pozajmice, ukoliko žele da ga zadrže, moraće da plate Zvezdi milion evra. U prvenstvu Srbije za omladince postigao je 17 golova.

Vezni igrač Bogdan Jocić je prodat Veroni, italijanski klub je platio crveno-belima 500.000 evra i na to su dodati procenti od sledeće prodaje.

Nešto ranije prodat je i Dejan Joveljić u Ajtraht za 4.000.000 evra. Šansu u seniorskom timu nije dočekao ni Aleksa Terzić. Talentovani levi bek prodat je Fjorentini za 1.500.000 evra.

Pre njih u Siti su prodata I braća Ilić, Luka i Ivan za pet miliona evra. Spisak nema kraja!

Istovremeno, kupljeni su polovni stranci koji ničim nisu pokazali da zaslužuju da igraju u Zvezdi! Poput Žandera, Van La Pare, Kanjasa, Garsije, Tomanea… Ili Džošue Parkera! Sećate li se uopšte njega...

Ne tako davno, generalni direktor Crvene Zvezde Zvezdan Terzić poručivao je da će se i unarednom periodu forsirati igrači koji su ponikli u tom fudbalskom klubu.

"Treba da napravimo balans između mladih igrača i onih starijih, iskusnijih koji će biti tu da im pomognu. Istrajaćemo na tom putu, pričao je tada Terzić.

Od svega je, naravno, ostalo samo mrtvo slovo na papiru!

Miloš Pantović je standardno igrao u svih šest utakmica grupne faze omladinske Lige šampiona u timu trenera Slavoljuba Đorđevića i bio među najzapaženijima u sjajnim rezultatima Zvezde, kada su trku završili ispred Totenhema i Olimpijakosa.

Već tada je Pantović skrenuo pažnju bogatih klubova, interesovao se i slavni Sporting iz Lisabona, ali je brži sa ponudom bio Mančester Siti. Ovim potezom su Građani nastavili praksu sa dovođenjem srpskih fudbalera, pošto je nedavno Čukarički ugovorio transfer Slobodana Tedića sa Banovog brda na Etihad.

Teleks.info/Mediji

Komentari