ZVEZDA RUTINSKI SA RADNIČKIM, DERBI JE BIO SAMO NA PAPAIRU! Katai i saigrači se poigrali sa Nišlijama za vrh tabele Superlige!

    foto: Fotoilustracija/FK CZ
    Podeli
  • ZVEZDA RUTINSKI SA RADNIČKIM, DERBI JE BIO SAMO NA PAPAIRU! Katai i saigrači se poigrali sa Nišlijama za vrh tabele Superlige!

Fudbaleri Crvene zvezde došli su do druge pobede u novoj sezoni Linglong Superlige Srbije, pošto su na svom stadionu savladali niški Radnički – 3:0. Crveno-beli su pokazali da su u ovom trenutku mnogo kvalitetnija ekipa od Nišlija i da je derbi bio samo na papiru.

Pred početak susreta na severnoj tribini osvanula je poruka koju su ostavile "delije" povodom 25 godina od akcije "Oluja".

Zvezda je očekivano krenula ofanzivno i preko Aleksandra Kataija nizala pokušaje, ali njegovi saigrači nisu bili najkoncentrisaniji u završnici.

Najbolju priliku propustio je Srđan Spiridonović, da bi ekipa Dejana Stankovića rešila pitanje pobednika sa dva brza gola u finišu prvog poluvremena.

Prvo je mladi Veljko Nikolić postigao prelep pogodak, kada je sa nekih 18 metara odmerenim udarcem pogodio gornji levi ugao, da bi Spiridonović u sledećem napadu krunisao brzu razmenu dodavanja i nesebičnu asistenciju Mirka Ivanića.

U nastavku susreta viđena je slična situacija na terenu, ali je očekivano tempo opadao kako je susret odmicao.

Rezervista El Fardu Ben je postigao pogodak koji je poništen zbog ofsajda, potom imao još nekoliko dobrih pokušaja, ali se rezultat nije menjao do finiša.

Tada je Katai krunisao još jedan dobar nastup pogotkom, prvim od povratka u srpski fudbal, čime je "overio" novu pobedu i tri boda Crvene zvezde.

Branilac titule sa maksimalnim učinkom drži čelo tabele sa šest bodova, koliko imaju još subotički Spartak i Proleter iz Novog Sada.

Linglong Superliga Srbije – 2. kolo:

Crvena zvezda – Radnički Niš 3:0 (2:0)

(Nikolić 44, Spiridonović 45+1, Katai 76)

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: /

Sudije: Lazar Lukić, Dragan Bogićević, Bojan Banović, Andrija Stojanović

Crvena zvezda (4-1-4-1): Borjan – Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić (Gajić 78) – Petrović (Sanogo 71), Nikolić, Ivanić (od 71. Vulić), Spiridonović, Katai (Krstović78) – Tomane (Ben46)

Radnički Niš (4-2-3-1): Ristić – Bjeličić, Stevanović, Šljivić (Dašić 83), Ćirković – Subotić (Petrović 61), Pejović – Živković, Pantelić, Mitrović (Gavrić 46) – Stojiljković

RTS

Komentari